Acasă Stirile zilei NASA stie data SFARSITULUI LUMII

NASA stie data SFARSITULUI LUMII

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cercetatorii americani de la Agentia spatiala, NASA, au facut un anunt cel putin senzational. In opinia lor, in 5 februarie 2040, Terra a putea sa dispara, dupa intrarea in coliziune cu asteroidul gigant 2011 AG5. Eventualitatea ca sfarsitul lumii sa se produca a fost estimata ca fiind de 1 la 625.

Daca peste 30 de ani, AG5 se va ciocni cu Pamantul, planeta albastra va deveni victima unui dezastru global, descris, printre altele, in numeroase romane stiintifice. Iar daca lucrurile vor evolua conform scenariului dupa care a fost realizat filmul Armageddon, o astfel de coliziune va provoca moartea a milioane de oameni. Pentru comparatie, oamenii de stiinta au evocat asteroidul care, in urma cu 65 de milioane de ani, a cauza disparitia totala a dinozaurilor.

Merita mentionat, in context, ca specialistii au demarat deja mai multe programe menite sa identifice modele optime de prevenire a unui astfel de dezastru generat, ipotetic, de ciocnirea Terrei cu un „bolid spatial” de mari dimensiuni. Una dintre variante presupune crearea unei rachete speciale care, intrand in corpul obiectului ceresc, ii va devia traiectoria de deplasare, indepartandu-l de Pamant la o distanta nepericuloasa.

Oamenii de stiinta iau, de asemenea, in calcul, posibilitatea folosirii unei arme nucleare capabila sa distruga asteroidul 2011 AG5. Este insa un scenariu care ridica o serie intreaga de probleme, pentru ca se poate anticipa cum se va rupe asteroidul.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos