Acasă Stirile zilei Stiinta NASA revine cu ultimul AVERTISMENT si cel mai SERIOS despre TOPIREA GHETARILOR!

NASA revine cu ultimul AVERTISMENT si cel mai SERIOS despre TOPIREA GHETARILOR!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

NASA revine cu ultimul avertisment in atentia populatiei Terrei si spune pe baza ultimelor studii ca nimic nu mai poate opri topirea ghetarilor.

Orice efort de contracarare a incalzirii globale va incetini, in cel mai bun caz, procesul de disparitie a ghetarilor. Specialistii avertizeaza ca topirea acestora va ridica nivelul apelor cu peste un metru la nivel global, inundand astfel numeroase zone populate.

Inconjurati de ape tot mai calde, ghetarii din vestul Antarcticii se topesc intr-un ritm alarmant, a aratat studiul ce a comparat imaginile din satelit surprinse timp de patru decenii. Exista zone unde ghetarii s-au retras cu circa patru kilometri pe an.

„In acest moment, este doar o chestiune de timp pana cand acesti ghetari vor disparea in mare”, a declarat cercetatorul Eric Rignot.

Topirea ghetarilor va inalta nivelul apei pe glob cu peste un metru, punand in pericol numeroase regiuni populate de pe planeta. Insa ar putea trece pana la o mie de ani pana se vor topi complet, puncteaza un alt studiu.

Sursa: antena3.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos