Fondatorul Tesla Motors, Elon Musk, are ambitii mari. Acesta vrea sa duca oameni pe Marte, iar unii experti cred ca va reusi asta chiar inaintea celor de la NASA.

La festivalul StarmeupHK din Hong Kong, Musk a spus cateva cuvinte incurajatoare despre demersurile sale de a transforma oamenii in martieni. A spus ca in luna septembrie a acestui an, va publica detalii despre o noua racheta si o noua nava, care vor surclasa seriile Falcon si Dragon. „Suntem destul de aproape de a trimite un echipaj la bordul Statiei Spatiale, acest lucru fiind programat pentru finalul anului urmator”, a mai spus el, referindu-se la Dragon 2, aflat in teste, noteaza publika.

„Apoi, vom avea o generatie mai buna de rachete si navete, mai sus decat seriile Falcon-Dragon, si sper sa descriu in detaliu arhitectura acestora la Congresul Astronautic International (fixat intre 26-30 septembrie in Guadalajara), cel mai mare eveniment spatial international al anului”, a continuat Musk.

„Cat despre zborurile catre Marte, speram ca primul va fi in jurul anului 2025”. Aceasta declaratie sugereaza, din nou, ca e posibil ca seful Tesla sa trimita oameni pe Marte inaintea NASA, care estimeaza urmatoarea misiune in 2030.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.