Acasă Stirile zilei Stiinta Nasa a gasit conditii pentru existenta vietii extraterestre in apropiere de Saturn!

Nasa a gasit conditii pentru existenta vietii extraterestre in apropiere de Saturn!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Agentia spatiala americana NASA a anuntat ca una dintre lunile lui Saturn, cunoscuta drept Enceladus, ar putea fi acum cel mai bun loc pentru a cauta viata extraterestra. Mostre din apa care erupe la suprafata lunii indica existenta tuturor conditiilor necesare vietii.

Descoperirea a fost realizata de sonda Cassini a NASA, care a zburat suficient de aproape pentru a examina aceasta luna inghetata. Jonathan Amos, corespondent pentru stiinta:

„Putini oameni vor fi auzit de Enceladus, dar acum e sigur ca va deveni tinta cautarilor vietii extraterestre. Desi suprafata sa este formata dintr-o gheata alba stralucitoare, aceasta nu este de fapt decat o cochilie. Dedesubt se afla un mare ocean de apa lichida, care se scurge in spatiu printr-o serie de fisuri aflate la polul sudic. Jeturi enorme de apa se ridica spre cer, iar sonda Cassini a NASA a reusit sa zboare suficient de aproape pentru a le analiza din punct de vedere chimic. Rezultatele indica faptul ca pe fundul oceanului exista fose cu lichid fierbinte, locuri care pe Pamant dispun de toti nutrientii si de energia necesare pentru a sustine viata microorganismelor si a unei serii de animale complexe, precum crevetii sau crabii.”

sursa: RADOR

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos