NASA a postat online toate inregistrarile sonore destinate unor eventuale forme de viata inteligente extraterestre. in afara de salutari in 55 de limbi, poate fi ascultat un esantion de sunete din viata zilnica si o colectie de piese muzicale, relateaza 7sur7.be.

Inregistrarile sonore calatoresc la bordul sondelor Voyager 1 si 2, lansate in 1977 pentru studierea planetelor din afara sistemului solar. Reunite sub titlul ‘Golden Record’, el au fost imprimate pe discuri de aur, rezistente in timp.

Pe langa saluturile rostite de o voce feminina, sunt imprimate sunete din viata curenta, cum ar fi vantul sau ploaia, un tren si o masina, maimute si elefanti sau ganguritul unui bebelus in bratele mamei. NASA s-a gandit si la muzica, alcatuind o lista variata, cu piese de la Bach la Chuck Berry si Louis Armstrong, trecand prin culturile muzicale senegaleza, chineza sau peruana.

Mesajele trimise in spatiu nu cuprind doar incercarea de a oferi un rezumat al omenirii prin sunete, ci exista si 116 fotografii ale unor locuri simbolice de pe Pamant, scheme ale sistemului solar si o explicatie a sistemului nostru numeric.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.