Acasă Cultura Cinemagia Nae Caranfil ne-a „hranit” cu fictiune prin lungmetrajul sau „Closer to the...

Nae Caranfil ne-a „hranit” cu fictiune prin lungmetrajul sau „Closer to the Moon”! VIDEO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Nae Caranfil a facut filmul „Closer to the Moon” pentru a ne hrani pofta de fictiune. Asadar sa intram in poveste: Ne aflam in Bucuresti, anul 1959.

Un spectaculos jaf asupra unei furgonete a Bancii Nationale pune intreaga tara pe jar. In Romania comunista, un astfel de atac gangsteresc este de neconceput atat pentru autoritatile statului, cat si pentru orice om normal: ce poti sa faci cu lei neconvertibili, intr-un regim politic si economic ce limiteaza drastic utilitatea banilor? Autorii loviturii: patru barbati si o femeie, toti comunisti situati la varful ierarhiei de Partid, departe de orice lipsuri materiale. O luna mai tarziu sunt arestati, judecati si condamnati la moarte; dar in asteptarea executiei sunt “invitati” sa-si joace propriile roluri intr-o reconstituire cinematografica a actiunii lor, menita sa devina un film educativ si de propaganda, destinat oamenilor muncii din intreaga tara.

Vezi VIDEO TRAILER AICI!

Pe de alta parte, Nae Caranfil a sustinut ca lungmetrajul „Closer to the Moon” s-a nascut „greu”, avand o „nastere laboriosa, la capatul careia insa, am mandria de a fi facut un film care poseda ceea ce se cheama valori hollywoodiene”. „Dar este 100% un film de autor”, a precizat acesta.

„De-a lungul acestor ani, pentru ca e vorba de ani de cand acest film a inceput sa se puna in miscare, am facut foarte multe versiuni de montaj, s-au spus foarte multe pareri, au fost foarte multe controverse si la un moment dat am inceput sa arat filmul la diversi prieteni prin diverse case pentru ca sa inteleg si eu, sa am o privire obiectiva pentru ca visam filmul din toate pozitiile posibile, nu mai puteam sa ma eliberez de el, (…) pentru a putea vorbi apoi despre el si pentru ca ei sa aiba o imagine cat mai clara a viziunii mele personale asupra acestei povesti si asupra a ceea ce vreau sa fac”, a mai afirmat acesta.

Nae Caranfil ne-a hranit cu fictiune prin lungmetrajul sau Closer to the Moon! VIDEO2

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos