Multi cred si astazi in deochi! Se spune ca asa poti sa alungi rapid deochiul!

In popor, se spune ca deochiul este un „furt” de energie, provocat de o privire invidioasa, admirativa sau de lauda. Multi cred si astazi in deochi, precum si in puterea catorva obiecte si descantece de a-l indeparta

Cum sa „tii” deochiul deoparte

Poarta un fir rosu la mana: Se spune ca adolescentii, gravidele si mai ales copiii sunt cei mai afectati de puterea deochiului. Asadar, batranii spun ca acestia trebuie sa poarte un fir rosu la mana.

Click pe aceeasi tema:  Parintele Arsenie Boca, magnet de suflete ratacite! Manastirea Prislop aduna mai multi turisti decat Litoralul!

Si aurul are puteri impotriva deochiului: Poarta mereu un obiect de aur la tine.

Credinta te scapa de rau:

Antidotul impotriva privirii rauvoitoare sta in rugaciune sau in descantecul de deochi. Acesta din urma este o practica superstitioasa ce decurge din credinta in spirite bune si rele, in farmece si vraji, in semne prevestitoare si in numere magice.

Puterea descantecului:

Descantecul de deochi este un procedeu benefic, ce poate avea un efect linistitor asupra organismului. De asemenea, mangaierile, pe frunte sau la ceafa, ce insotesc descantecul si masajele in zona incheieturilor determina producerea de endorfine, hormoni ai placerii, ce pot regenera potentialul nervos pierdut.

Click pe aceeasi tema:  Manastirea la care se gasesc "lacrimile Maicii Domnului". De ce le cauta credinciosii in genunchi, la radacinile copacilor

Descantec impotriva deochiului:

Fugi ochi de deochi

Iesi si fugi

din calea lui…

(se rosteste numele

celui deocheat)

Pe pamantul pustiu

Unde vantul nu bate

Unde cainii nu latra

si cocosii nu canta. Amin!

spre