Majoritatea adultilor cred ca laptele este foarte bun pentru sanatate. La urma urmei, ni s-a spus inca de cand eram mici ca laptele ne ajuta oasele sa fie mai puternice si ca este una dintre cele mai bune surse de calciu.

Cu toate acestea, laptele nu este atat de sanatos pe cat crezi. De fapt, adultii nu primesc atat de multe beneficii in urma consumului de lapte precum copiii si multe cercetari indica faptul ca laptele nu ar fi o optiune buna pentru noi.

Mai mult decat atat, nu ar trebui ignorat faptul ca mai putin de 40% dintre oamenii de pe pamant pot digera corect laptele – si doar 5% dintre asiatici pot digera laptele in mod corespunzator.

Acest lucru se datoreaza faptului ca laptele este destinat copiilor, nu adultilor. Cand suntem mici, organismul nostru produce lactaza, ceea ce ajuta la descompunerea laptelui, astfel incat sa poata fi digerat corespunzator. Cu toate acestea, gena care produce lactaza nu mai functioneaza pe masura ce inaintam in varsta, astfel incat majoritatea oamenilor nu mai creeaza lactaza inca de la varsta de cinci ani.

Aceste noi informatii au redus considerabil consumul de lapte in intreaga lume. De exemplu, vanzarile de lapte in Marea Britanie au scazut cu 30% in ultimii douazeci de ani.

O alternativa la lapte

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.