Acasă Sanatate Motivul pentru care nu ar trebui sa refolosesti niciodata sticlele de plastic!

Motivul pentru care nu ar trebui sa refolosesti niciodata sticlele de plastic!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cu totii ne facem vinovati de acest obicei si cu toate acestea, foarte putini dintre noi luam in seama consecintele serioase care pot fi grave pentru sanatatea noastra.

Cei mai multi dintre noi nu ne gandim de doua ori inainte sa reumplem sticlele din plastic. La urma urmei, facem totul in numele hidratarii personale. Si in plus, este ecologic! Si nu este absolut nimic daunator cand vine vorba de o simpla sticla de apa, nu?

Gresit! Sticlele de plastic iti pot face mai mult rau decat bine, sustin expertii. De ce? Pentru asta ii putem “multumi” lui Biphenol A (cunoscut ca BPA), o substanta chimica folosita pentru fabricarea materialelor plastice, inclusiv a sticlelor de plastic. Aceasta substanta chimica daunatoare poate sa curga in apa si sa dezvolte rapid bacterii periculoase in interiorul sticlei. De aceea ar trebui sa stam departe de paiele de baut, de asemenea. Si consecintele asupra sanatatii sunt destul de grave.

“Anumite substante gasite in sticlele de plastic pot avea efecte asupra tuturor sistemelor din corpul nostru”, a declarat Dr. Marilyn Glenville pentru Good Housekeeping. Acestea pot afecta ovulatia si pot mari risul de aparitie a unor probleme hormonale, cum ar fi sindromul ovarelor polichistice, endometrioza si cancerul de san, printre altele.

Stiinta tocmai a dovedit-o! Intr-un studiu realizat de Treadmill Reviews, cercetatorii au testat sticlele de apa folosite de sportivi timp de o saptamana si au constatat ca numarul bacteriilor a ajuns la peste 900.000 de unitati care formeaza colonii pe centimetru patrat, in medie. Intelege asta: asta inseamna mai multe bacterii decat exista pe scaunul de pe toaleta. In plus, 60% din acesti microbi au fost capabili sa-i faca pe oameni bolnavi.

Pentru a hidrata fara a face rau, bautorii inteligenti ar trebui sa evite reutilizarea sticlelor de unica folosinta. In schimb, acestea ar trebui sa fie reciclate dupa ce am baut o data din ele; sau, mai bine, sa investiti intr-o sticla de plastic fara BPA sau una din sticla sau din otel inoxidabil. Nu numai ca veti face acest lucru in beneficiul sanatatii dvs., dar si pentru mediul inconjurator.

Sursa

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos