Moscova renaste o traditie sovietica: Defilarea muncitorilor de 1 Mai

Muncitori si organizatii sindicale vor defila, pentru prima data din 1991, in Piata Rosie din Moscova, de 1 Mai, Ziua Internationala a Muncii, ca pe vremea fostei Uniuni Sovietice, a anuntat marti Federatia Sindicatelor de la Moscova.

„Crimeea a revenit in Rusia, iar sindicatele se intorc in Piata Rosie!”, si-a exprimat entuziasmul, intr-o conferinta de presa Serghei Cernov, presedintele Federatiei Sindicatelor de la Moscova.

1 Mai este Ziua Internationala a Muncii, o zi libera in Rusia, in care se sarbatoreste lupta pentru conditii mai bune de munca. Sindicatele rusesti defileaza anual cu aceasta ocazie, in majoritatea oraselor din tara.

Click pe aceeasi tema:  Guvernul si sindicatele s-au inteles! Vezi cat va fi salariul minim si cand intra in vigoare masura

Anul acesta, revenirea simbolica in celebra piata, la doi pasi de Kremlin, a fost autorizata de catre autoritati, ca pe timpul URSS, cand de 1 Mai se organizau defilari militare si civile de amploare in fata liderilor sovietici.

1 mai Moscova

„Manifestatia din acest an va fi si antifascista, din cauza situatiei de la frontierele noastre”, a anuntat Aleksandr Sersukov, presedintele partidului rus „Uniunea Muncii”, referindu-se la evenimentele din estul Ucrainei.

Cernov a adaugat ca i-a trimis o invitatie presedintelui rus Vladimir Putin, dar ca nu a primit un raspuns, pentru moment. Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, ar fi acceptat invitatia.

Click pe aceeasi tema:  Adevarul despre detoxifiere a iesit la iveala! Un doctor darama mitul curatarii organismului!

Peste doua milioane de participanti sunt asteptati in intreaga Rusie sa participe la manifestatiile de 1 Mai. Peste 100.000 de persoane au participat, anul trecut, la defilarea de la Moscova.

spre