Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a incuviintat, marti, retinerea si arestarea preventiva a magistratului Stan Mustata, de la Curtea de Apel Bucuresti, la solicitarea DNA, care il cerceteaza pentru fapte de coruptie, se arata intr-un comunicat de presa al CSM.

Solicitarea a fost prezentata Sectiei pentru judecatori a Consiliului de catre Directia Nationala Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei, a precizat sursa citata.

Judecatorul Stan Mustata, de la Curtea de Apel Bucuresti, un grefier de la aceeasi instanta si alte patru persoane sunt urmariti penal pentru fapte de coruptie, a anuntat Directia Nationala Anticoruptie. Mustata este unul dintre magistratii din completul de la Curtea de Apel Bucuresti care judeca dosarul ICA, in care este acuzat Dan Voiculescu.

Potrivit DNA, in aceasta cauza exista date si aspecte din care rezulta indicii rezonabile potrivit carora, in perioada octombrie 2013 – aprilie 2014, judecatorul Stan Mustata si celelalte cinci persoane, intre care un grefier de la Curtea de Apel Bucuresti, au constituit sau aderat la un grupul infractional in scopul savarsirii unor infractiuni de coruptie judiciara, urmarind obtinerea de beneficii materiale.

Cei sase sunt suspectati de luare de mita, trafic de influenta, cumparare sau folosire in orice mod, direct sau indirect, de informatii care nu sunt destinate publicitatii si permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, a aratat DNA.

Stan Mustata a fost dus la DNA pentru ca procurorii anticoruptie sa ii aduca la cunostinta ca are calitatea de suspect in aceasta cauza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.