Acasă Timp liber Cultura Morometii revin pe marele ecran dupa 30 de ani! Ilie Moromete, interpretat...

Morometii revin pe marele ecran dupa 30 de ani! Ilie Moromete, interpretat de Horatiu Malaele: „Sa tineti minte ca la noapte o sa ploua. Daca da ploaia asta, o sa fac o gramada de grau”!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

„Morometii”, va avea parte de o continuare, la 30 de ani de la lansarea filmului regizat de Stere Gulea. Distributia este una de exceptie si reuneste cativa dintre cei mai apreciati si iubiti actori romani. in rolurile principale ii vom vedea pe Horatiu Malaele (Ilie Moromete), Dana Dogaru (Catrina Moromete) si, la debutul intr-un rol principal in cinema, Iosif Pastina (Niculae), alaturi de Razvan Vasilescu, George Mihaita, Andi Vasluianu, Oana Pellea, Ion Caramitru, Gheorghe Visu, Florin Zamfirescu, Marian Ralea, Paul Ipate, Cuzin Toma, Liviu Pintileasa, Dorina Chiriac.

„Cred ca va fi un film ce va arata celor care vor dori sa l vada, istoria dulce -amara, tragica de multe ori , a taranului roman in general, a familiei Moromete in particular. O armonie milenara spulberata de experiente sociale dezastruoase.

Sadoveanu spunea ca ,, taranii acestia nu concepeau ca viata lor sa se desfasoare altfel decat asa cum se desfasurase a bunilor lor care, randuri dupa randuri, in sute dupa sute de ani, se veselira de cresterea zilei si inceputul anilor urmandu-si traiul ca pe vremea lui Burebista, craiul nostru cel de demult.“

La zidirea acestui proiect vor lucra, un regizor versat , candid , inteligent si tenace, Stere Gulea, un operator aproape mitologic, Vivi Dragan Vasile, un producator de exceptie , forta motrice a noii aristocratii cinematografice, Tudor Giurgiu, precum si o echipa de actori pasionata si daruita. In compozitia asta e greu de presupus un lucru rau, desi cred ca detractorii profesionisti s-au pus deja in miscare.

Pentru a sparge bariera preconceptiilor, stereotipiilor si anchilozelor de tot felul, in ceea ce priveste personajul Ilie Moromete pe care il voi interpreta, pentru ca una din virtutile lui este disimularea, voi raspunde curiozitatii dumneavoastra cu vorbele personajului: „Sa tineti minte ca la noapte o sa ploua . Daca da ploaia asta , o sa fac o gramada de grau”, scrie Horatiu Malaele pe Facebook.

Personajele lui Marin Preda se intorc pe marele ecran sub regia aceluiasi cineast si surprinse de camera directorului de imagine Vivi Dragan Vasile, dupa cum anunta un comunicat emis de Libra Film Productions.

Filmarile la „Morometii 2” vor incepe in a doua jumatate a lunii septembrie, in aceeasi casa si in acelasi sat in care a fost turnat si primul film, in vara lui 1985 – Talpa, din judetul Teleorman, informeaza comunicatul de presa emis cu aceasta ocazie.

Satul se afla la 45 de kilometri de Alexandria si la doar cativa kilometri de Silistea-Gumesti, satul natal al scriitorului Marin Preda. Partea de productie va fi una complexa, echipa filmului fiind in pregatiri de mai mult de un an: casa Morometilor a fost refacuta de scenograful Cristian Niculescu dupa schitele si imaginile celei vechi, iar centrul satului va fi recreat de la zero. Scene importante vor fi turnate la Bucuresti, in noiembrie, iar alte cateva la Slatina.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos