Acasă Politic Monica Macovei isi face partid! Vezi unde va functiona si cum se...

Monica Macovei isi face partid! Vezi unde va functiona si cum se va numi partidul!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Monica Macovei isi face un partid care va functiona mai mult online, fara sedii peste tot in tara, precizand ca pasul urmator este infiintarea formatiunii politice cat de repede posibil.

Europarlamentarul Monica Macovei a precizat ca viitorul ei partid va functiona foarte mult online si nu va avea sedii in toata tara si si-a exprimat speranta ca legislatia sa fie mai intai simplificata, pentru a nu fi nevoita sa stranga 25 de mii de semnaturi din 18 judete, cum prevede legea in prezent.

”Am cerut posibilitatea infiintarii unui partid in Romania cu minimum trei membri, fara conditionare geografica. Astazi, cerinta este de 25 de mii de membri, care trebuie sa provina din 18 judete si municipiul Bucuresti si cu un anumit numar de membri in fiecare judet. Nu mai exista o asemenea cerinta nicaieri in Europa”, a aratat Macovei.

Ea a tinut sa mentioneze ca ”nu e legat de finantare”.

”Aceste partide nu vor fi finantate de la stat, decat daca vor dovedi ca au crescut si au anumite rezultate in alegeri. Spun asta pentru ca am auzit multe comentarii ca acum o sa rasara ca ciupercile partidele, numai ca sa primeasca sedii si bani. Nu, nu facem un partid pentru sedii si pentru bani, ci pentru idei”, a explicat fostul candidat la Presedintie.

Europarlamentarul a mai mai spus ca bazele noului partid au fost puse:

„Am pus bazele, suntem foarte avansati cu organizatia, cu o asociatie, in care intra toata lumea si cu lucruri concrete de facut, inclusiv monitorizarea administratiei publice, cati bani ai dat pe rondul de flori, pe fantana, pe asfaltare, asta face toata lumea”, a afirmat Macovei.

Potrivit acesteia, ”se vor aduna oamenii pe domenii de interese”.

”Se vor intalni din toata tara, de exemplu, pe retele de socializare numai pentru ei. Vrem ceva in invatamant sa schimbam, sau intr-un alt domeniu. Practic, vrem sa cream la firul ierbii o miscare care sa reprezinte interesele comunitatilor, ale regiunilor. Vom avea filiale cu personalitate juridica, ele vor decide ce fac. Si sigur, pasul doi, un partid. Un partid altfel, care va functiona foarte mult online, cu un management facut de IT-isti si foarte transparent, cu deciziile care se iau de asemenea online, se voteaza online, nu vor fi sedii peste tot, in toata tara, nu avem bani pentru asta. Am zis hai sa facem un partid pentru oameni, cu bani mai putini, toata finantarea va fi transparenta”, a mai precizat Monica Macovei.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos