Europarlamentarul Monica Macovei admite intr-un comunicat de presa remis vineri, citat de hotnews.ro, ca este posibil ca printre refugiati care vin in Europa sa fie si militanti ai Statului Islamic, cu intentia de a comite acte teroriste: „Trebuie sa fim realisti: vor fi si astfel de persoane infiltrate intre refugiati. Serviciile de informatii din toata Europa sa-si faca treaba.”

Monica Macovei spune ca „Vorbim de refugiati politici, de cei care fug din calea raboaielor, a persecutiilor si a mortii. Ei vor sta in tabere de refugiati, nu vor fi liberi sa circule. Si acolo trebuie sa se faca trierea: intre refugiatii economici, intre refugiatii politici si intre acei agenti care vin din Statul Islamic cu intentia sa comita acte teroriste. Trebuie sa fim realisti: vor fi si astfel de persoane infiltrate intre refugiati. Serviciile de informatii din toata Europa sa-si faca treaba.”

„Suntem o tara de 18-20 de milioane de oameni. 6.300 de refugiati reprezinta o problema? Este rusinos, e dezonorant pentru noi sa spunem ca nu suntem capabili sa-i primim, in conditiile in care primim si bani pentru asta”, este de parere europarlamentarul.

„Cotele se vor stabili exact de catre Consiliul European, adica de statele membre, pe 14 septembrie. Sper sa ia o decizie comuna, pentru ca sunt si alte tari care se opun, o decizie comuna pentru a imparti acesti refugiati, pentru a fi un efort comun, solidar al statelor. In Rezolutia votata de Parlamentul European mai este un lucru important – intentia Uniunii Europene este ca multi dintre ei – dupa ce are grija de ei, sunt dusi la doctor daca au nevoie – sa fie realocati in state (state arabe daca vin din zona aceea), in care viata nu le este pusa in pericol. Un principiu la care eu tin foarte mult: cine vine sa stea in Europa trebuie sa respecte regulile europene. E firesc: noi iti protejam viata, te primim cu drag, dar respecta-ne regulile!”, incheie Monica Macovei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.