Fostul director general al ING Bank Romania Misu Negritoiu este propus pentru functia de presedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), a anuntat liderul PSD, premierul Victor Ponta.

El a precizat ca a discutat despre acest lucru cu guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, si ca impreuna au convenit ca, avand si sprijinul in acest sens al Parlamentului, sa fie asigurata o conducere „nepolitizata” a ASF.

Potrivit premierului, Misu Negritoiu urmeaza sa fie audiat luni de catre comisiile parlamentare de specialitate, iar marti sa fie votat in Parlament pentru aceasta functie.

Misu Negirotiu a fost director general al ING Bank Romania, iar in prezent ocupa postul de presedinte al bancii.

Loading...

In varsta de 64 de ani, fost deputat, ministru, sef al ING Romania cu o cariera bazata pe comertul exterior inainte de 1989, Misu Negritoiu a absolvit Facultatea de Comert Exterior din cadrul ASE si apoi cursurile la „fara frecventa” ale Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti. A obtinut titlul de doctor in stiinte economice la ASE Bucuresti in anul 1995, cu teza „Investitiile straine si tranzitia la economia de piata”. Dupa absolvirea facultatii, lucreaza intre anii 1973-1990 ca economist in comertul exterior la ILEXIM, Arpimex si Ministerul Comertului Exterior.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your name here
Please enter your comment!