Acasă Stirile zilei Bani Misu Negritoiu, propus pentru functia de presedinte al ASF

Misu Negritoiu, propus pentru functia de presedinte al ASF

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Fostul director general al ING Bank Romania Misu Negritoiu este propus pentru functia de presedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), a anuntat liderul PSD, premierul Victor Ponta.

El a precizat ca a discutat despre acest lucru cu guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, si ca impreuna au convenit ca, avand si sprijinul in acest sens al Parlamentului, sa fie asigurata o conducere „nepolitizata” a ASF.

Potrivit premierului, Misu Negritoiu urmeaza sa fie audiat luni de catre comisiile parlamentare de specialitate, iar marti sa fie votat in Parlament pentru aceasta functie.

Misu Negirotiu a fost director general al ING Bank Romania, iar in prezent ocupa postul de presedinte al bancii.

In varsta de 64 de ani, fost deputat, ministru, sef al ING Romania cu o cariera bazata pe comertul exterior inainte de 1989, Misu Negritoiu a absolvit Facultatea de Comert Exterior din cadrul ASE si apoi cursurile la „fara frecventa” ale Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti. A obtinut titlul de doctor in stiinte economice la ASE Bucuresti in anul 1995, cu teza „Investitiile straine si tranzitia la economia de piata”. Dupa absolvirea facultatii, lucreaza intre anii 1973-1990 ca economist in comertul exterior la ILEXIM, Arpimex si Ministerul Comertului Exterior.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos