Acasă Stirile zilei Stiinta MISTERUL ascuns de o PESTERA din Romania: „Imposibil sa fie asezate de...

MISTERUL ascuns de o PESTERA din Romania: „Imposibil sa fie asezate de OAMENI”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

In sud vestul Muntilor Rodnei, la o mie de metri altitudine, o pestera da de lucru oamenilor de stiinta dupa ce un mister este de neinteles, raspunsurile parand a fi luate pe lumea cealalta de un invatator care a descoperit mai multe mistere in acest loc.

Pestera Tausoarelor fascineaza prin aerul misterios pe care il are. Zecile de galerii dar si cele patru rauri, care apar si dispar din aceste galerii, au trezit interesul speologilor.

Pestera a fost descoperita in 1955. In 1967, un invatator din zona, intrand in pestera a descoperit intr-o caverna numita Sala Ursului, trei nise cu diametrul de 15 centimetri, dispuse sub forma unui triunghi cu baza in sus. Prin una dintre aceste nise se putea trece intr-o alta galerie. Invatatorul a acoperit cu pietre aceste nise, pentru a nu fi descoperite de alte persoane si in 1978, a scris o carte despre intamplarea din pestera. Din pacate invatatorul a murit pana sa publice cartea, iar manuscrisul a ars intr-un incendiu care a avut loc in casa sa.

Mai tarziu, speologii au descoperit schelete de ursi din doua specii diferite care au convietuit impreuna. Totusi, acest lucru contravine studiilor efectuate de catre antropologi, cele doua specii de ursi au trait la milioane de ani distanta. Oasele erau asezate circular, fiind exclusa posibilitatea ca acestea sa nu fie asezate de catre cineva in acest scop. O alta descoperire a fost facuta in asa numita sala a bilelor. Pe sol dar si pe peretii pesterii exista niste bile, care daca sunt ascultate, emana niste murmure ca un sunet de muzica.

Speologii spun ca daca te apropii de aceste bile se aud sunete, voci de barbati , femei dar si de copii, iar cei mai multi care le-au vazut contesta originea lor terestra:

„Este imposibil ca niste oameni sa fi adus asta aici”.

Sursa: antena3.ro