Acasă World Misterul aparitiei vietii pe Pamant a iesit la suprafata!

Misterul aparitiei vietii pe Pamant a iesit la suprafata!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Viata pe Terra ar fi aparut mai devreme decat se credea pana acum, potrivit cercetatorilor australieni care au descoperit in Groenlanda niste fosile a caror origine a fost datata acum cel putin 3,7 miliarde de ani, cu 220 de milioane de ani mai mult decat cele mai vechi indicii ale vietii cunoscute pana in prezent.

Aceste structuri fosilizate – numite stromatoliti – dovedesc faptul ca viata aparuse deja la circa 800 de milioane de ani dupa formarea Pamantului, acum 4,5 miliarde de ani, dupa cum sustine Allen Nutman de la University of Wollongong din Australia, principalul autor al studiului.

„Acum 3.700 de milioane de ani planeta Marte a avut, probabil, mai multa umiditate si chiar ar fi avut si oceane”, a explicat Allen Nutman. ”Daca viata s-a dezvoltat atat de rapid pe Terra, permitand formarea unor lucruri precum acesti stromatoliti, atunci ar putea fi mai usor de detectat semne de viata pe Marte”.

Pana in prezent, cea mai veche dovada a vietii pe Pamant a fost descoperita de cercetatori australieni si canadieni in formatiunile stancoase din Strelley Pool Chert din regiunea Pilbara din Australia. Acestea au circa 3,5 miliarde de ani.

Sursa: RADOR

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos