Descoperirea care schimba total medicina! Calmantul perfect fara efecte adverse!

Morfina a transformat medicina. Gratie acestei substante, oamenii au putut detine controlul asupra propriilor dureri si s-au putut supune procedurilor medicale pe care niciodata nu le-ar fi suportat fara ea.

Acest „balsam” magic a inceput sa fie comercializat in 1817, iar de atunci, a alinat durerea umana, desi a fost intotdeauna insotit de lumini si umbre. Medicamentele derivate din opium – precum morfina – sunt analgezicele cele mai puternice si eficinte, dar in acelasi timp, exista si motive pentru a le ocoli sau, cel putin, pentru a le consuma cu rezerva.

Click pe aceeasi tema:  Mesajul de la Bruxelles privind refugiatii da peste cap socotelile lui Iohannis! Primiti sau platiti?

In doze ridicate si gresit utilizate pot genera dependenta si un efect sedativ capabil sa deprime sistemul respirator si sa genereze „somnul etern”.

Acum, pentru prima oara, se intrevede la orizont o alternativa sigura: cercetatorii de la Universitatea Stanford (SUA) au sintetizat un nou compus care ar fi la fel de eficient precum morfina, dar care ar fi lipsit de daunatoarele sale efecte secundare. Acest calmant „perfect” nu are inca un nume comercial, se identifica prin siglele PZM21 si pentru moment, si-a demonstrat efectele puternice doar asupra cobailor.

Click pe aceeasi tema:  INTALNIRE de GRADUL ZERO: REACTIA presedintelui ucrainean Petro Porosenko cand se afla fata in fata cu Vladimir Putin! VIDEO

Noul compus – ce este posibil sa devina un produs farmaceutic de top – imita efectele calmante ale analgezicelor cu opioide, dar beneficiaza de un mare avantaj: nu produce sechelele nedorite ale morfinei, precum: dependenta, afectarea sistemului respirator sau constipatia. Urmeaza ca oameni de stiinta sa realizeze studii care sa demonstreze toate aceste calitati ale noului analgezic la pacientii umani.

Sursa: RADOR

spre