Acasă Stirile zilei Miracolul imobiliar din Romania: Apartamentele din Timisoara tot mai SCUMPE, in opozitie...

Miracolul imobiliar din Romania: Apartamentele din Timisoara tot mai SCUMPE, in opozitie cu situatia din Bucuresti

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Pretul apartamentelor din Timisoara este in prezent cu 2,3% mai mare decat in urma cu 12 luni, spre deosebire de Bucuresti, Constanta, Brasov sau Cluj-Napoca, unde sunt consemnate in continuare scaderi. Astfel, in ultimii sase ani preturile apartamentelor din Timisoara au scazut cu 39,4%, de la un prag maxim de 1.329 de euro pe metru patrat (atins in iunie 2008), pana la un nivel de 805 euro pe metru patrat, consemnat la finele lui februarie 2014, potrivit portalului imobiliare.ro.

La polul opus, cel mai mare declin, de circa 53%, a avut loc in Bucuresti, de la 2.264 de euro pe metru patrat in martie 2008, pana la 1.058 de euro pe metru patrat. Scaderi mai reduse au fost consemnate in celelalte mari orase ale tarii, care au fost mai putin „atinse” si de boom-ul imobiliar.

„De fapt, cea mai mare «victima» a ieftinirilor din ultimii ani a fost exact piata care a atins culmile «popularitatii» pe timp de boom, Capitala. Pentru cei care se gandesc sa cumpere o locuinta in scop investitional, luand in calcul o revanzare ulterioara, experienta perioadei de recesiune poate oferi o perspectiva interesanta”, se arata intr-un comunicat al portalului imobiliar.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos