Acasă Stirile zilei Ministrul Apararii vrea sa aduca romanii in Armata! Ce se intampla de...

Ministrul Apararii vrea sa aduca romanii in Armata! Ce se intampla de la 1 ianuarie 2017

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Ministrul Apararii Nationale, Mihnea Motoc, a declarat, vineri, la Realitatea TV, ca MApN conteaza pe o cifra estimativa de 2.700 de rezervisti voluntari pentru 2017, iar, la ora actuala, institutia este intr-o faza avansata de elaborare a normelor metodologice pentru legea rezervistilor voluntari. „Vom merge mai ales pe cei interesati care nu au un background militar”, a spus Motoc.

„La ora actuala, suntem intr-o faza avansata de elaborare a normelor metodologice pentru ca legea intra in vigoare de la 1 ianuarie 2017. Deja avem in vedere in primul rand o prioritate. Vom merge mai ales pe cei interesati care nu au un background militar, dar au cunostintele necesare pentru a se familiariza mai usor cu tehnologia moderna cu care operam la ora actuala in armata, cu procedurile pe care le avem si contam pe o cifra estimativa pentru 2017 de 2.700 de rezervisti voluntari care ar fi antrenati in acest proces”, a declarat Mihnea Motoc.

Fostul ministru al Apararii, Mircea Dusa, declara, in octombrie 2015, ca pot deveni rezervisti militari toti tinerii care doresc acest lucru, incheind un contract cu MApN pe patru ani, in care trebuie sa participe la instruire 15 zile pe an si primesc 10 la suta din functia de baza.

In perioada de pregatire, rezervistii voluntari vor fi detasati la Ministerul Apararii Nationale.

Numarul de rezervisti voluntari va fi stabilit in functie de prevederile din bugetul Ministerului Apararii Nationale anual.

Dusa a explicat ca atunci cand serviciul militar obligatoriu a fost desfiintat (odata cu reviziuirea constitutiei din 2003) nu s-a pus nimic in loc din punct de vedere legislativ ca sa se asigure instruirea si pregatirea populatiei si refacerea rezervei de cadre a MApN, scrie Gandul.