Acasă Stirile zilei Ministerul Dezvolătării a atras peste 15 miliarde de lei din fondurile europene

Ministerul Dezvolătării a atras peste 15 miliarde de lei din fondurile europene

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Deşi România este codaşa Europei la capitolul atragere fonduri structurale, Minsiterul Dezvoltării se laudă că este campion la absorbţia fondurilor europene.

 

Ministerul Dezvoltări spune că Programul Operaţional Regional – Regio, ocupă primul loc în ceea ce priveşte absorbţia fondurilor europene structurale şi de coeziune între toate programele operaţionale din România.

Astfel, Programul Operaţional Regional se află pe primul loc în clasamentul plăţilor intermediare (rambursări) efectuate de Comisia Europeană (cu o rată de absorbţie efectivă de 11,73%) şi tot pe primul loc în clasamentul valorii plăţilor intermediare efectuate de Comisia Europeană (437,24 de milioane de euro).

 

 

 

 

 

 

 

 

Programul Operaţional Regional are şi cea mai mare valoare a plăţilor interne efectuate către beneficiari din rândul tuturor programelor operaţionale din România (4,969 de miliarde de lei).

Până la data realizării acestui raport, în cadrul Programului Operaţional Regional, derulat de MDRT, au fost aprobate 3.104 proiecte, în valoare
totală de 14,716 miliarde de lei, şi au fost contractate deja 2.723 de proiecte, în valoare de 13,449 de miliarde de lei.

 C.M.I