Acasă Timp liber Auto Mii de soferi ar putea face puscarie de la 2 la 5...

Mii de soferi ar putea face puscarie de la 2 la 5 ani! Nu mai face asa ceva cu masina ta!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri
Numarul mare de reclamatii ulterioare tranzactiilor unor autoturisme rulate este din ce in ce mai  mare iar numitorul comun este inselaciunea privind numarul real de kilometri pe care i-a parcurs vehiculul. Iata ca in afara de a-si da pensii speciale, parlamentarii au gasit ragaz sa stavileasca si valul de zeci de mii de sesizari stranse in ultimii ani privind numarul real de kilometri iar schimbarea numarului de kilometri se va pedepsi cu puscarie.

 

Initiativa completeaza Codul Penal cu infractiunea de „inselaciune privind date sau caracteristici ale vehiculelor”, pedepsita cu inchisoare de la 2 la 5 ani. „Prin date sau caracteristici ale vehiculelor se intelege: elementele de identificare, provenienta, modificarile si interventiile, inclusiv asupra odometrului, istoricul reviziilor, reparatiilor si accidentelor rutiere in care a fost implicat vehiculul. Fapta constituie infractiune independent de diligenta depusa de persoana care devine titular de drepturi asupra vehiculului”, se arata in proiectul legislativ.

Initiatorii sustin, in expunerea de motive, ca urmaresc descurajarea tranzactiilor cu vehicule ale caror date sau caracteristici sunt trucate sau nereale si, in consecinta, cresterea sigurantei pe drumurile publice. „In aceste cazuri particulare interesul principal al statului este de a asigura siguranta circulatiei, in timp ce interesul secundar este cel de a-l proteja pe cel inselat”, sustin parlamentarii PNL Alexandru Nazare, Cristian Roman, Andreea Paul, Mihai Tararache, Costel Alexe, Anton Dobos, Florin Alexe, Virgil Guran si Erland Cocei.

Senatul este prima camera sesizata.

sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos