Acasă Stirile zilei Justitia Mihail Vlasov ramane in AREST

Mihail Vlasov ramane in AREST

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Presedintele suspendat al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), Mihail Vlasov, acuzat de trafic de influenta, ramane in arest, a decis definitiv, miercuri, instanta suprema, care a respins contestatia acestuia fata de masura preventiva.

Contestatia lui Vlasov fata de arestarea preventiva dispusa de Curtea de Apel Bucuresti a fost judecata in sedinta secreta.

Dupa ce judecatorul de drepturi si libertati a ramas in pronuntare in acest caz, unul dintre avocatii prezent la proces a declarat, la iesirea din sala de judecata, ca un arbitru de la Curtea de Arbitraj „nu e functionar public” si nu poate fi subiectul activ al unei fapte de coruptie”.

Una dintre fiicele presedintelui suspendat al CCIR, Vanda Vlasov, a declarat miercuri, dupa ce a fost audiata la DNA, in calitate de martor, in dosarulul tatalui ei, ca ideea conform careia ea ar fi pronuntat vreo solutie influentata de cineva este „o nemernicie”.

„Am fost chemata ca martor, mi s-a adus la cunostinta ca pot sa nu declar nimic in calitate de ruda, de fiica. Am spus ca nu am nimic de ascuns, am jurat sa spun adevarul. Ideea ca eu vreodata am pronuntat vreo solutie intr-un dosar influentata de oricine altcineva sau chiar de tata este o nemernicie. Minciuna are picioare scurte, o sa se afle adevarul”, a spus Vanda Vlasov, prim-vicepresedintele Curtii de Arbitraj Comercial International, care functioneaza pe langa CCIR.

Mihail Vlasov a fost denuntat la DNA de omul de afaceri Gheza Iosif Petroczki, de la care ar fi cerut un milion de euro, iar in 18 martie a fost prins in flagrant, intr-un restaurant din Bucuresti, dupa ce ar fi primit de la acesta 200.000 de euro.

Presedintele CCIR, Mihail Vlasov, suspendat din functie, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, in 19 martie, de Curtea de Apel Bucuresti, pentru trafic de influenta.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos