Acasă Stirile zilei Mihai Sora, despre revelionul Gabrielei Firea din centrul Capitalei! Nu ne va...

Mihai Sora, despre revelionul Gabrielei Firea din centrul Capitalei! Nu ne va fi usor sa maturam mucurile de tigari, sa stergem guma de mestecat care ni s-a lipit de haine, de piele, de creier!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

 

Filosoful Mihai Sora descrie imaginea primei zile a anului, din centrul Capitalei – „florile prinse in gardul Palatului Regal, tacute si triste”, iar peste drum scena goala dupa Hit Revelion, mucuri de tigari, „rotundurile negre ale gumei de mestecat”.

„Nu ne va fi usor sa maturam mucurile de tigari, sa stergem guma de mestecat care ni s-a lipit de haine, de piele, de creier”, spune sora.

Intr-un mesaj postat luni dupa-amiaza pe Facebook, sora descrie o imagine din Bucuresti, capitala europeana, la ora 8.30 in prima zi a anului 2018.

„Florile prinse in gardul Palatului Regal, tacute si triste; ele sunt resemnarea biologica cea mai fireasca, iar demnitatea acestei resemnari acopera – fara rest – demnitatea Regelui meu. De cealalta parte a strazii, scena goala dupa HIT Revelion, mucuri de tigari, boxe care nu mai bubuie, ecranul mort al spectacolului, rotundurile negre ale gumei de mestecat din fata Ateneului Roman, domnul portocaliu care matura, matura…. (…) Peste toate, cerul albastru si lumina Soarelui. Dragii mei, daca e luni, incepem un an nou. Nu ne va fi usor sa maturam mucurile de tigari, sa stergem guma de mestecat care ni s-a lipit de haine, de piele, de creier”, este mesajul lui Mihai Sora.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos