Acasă Timp liber Spiritualitate Mihai Bendeac, despre Dumnezeu si depresia cu care traieste: „Mi-e mila de...

Mihai Bendeac, despre Dumnezeu si depresia cu care traieste: „Mi-e mila de credinciosii ortodocsi!”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cel mai cunoscut comediand de pe micile ecrane, Mihai Bendea, le-a marturisit fanilor de pe pagina sa de Facebook despre lupta grea pe care o duce cu depresia si cum asta l-a impins spre cautarea adevarului si renuntarea la religie.

”NU sunt ateu!

Din contra… Am studiat cat am putut fizica cuantica. Depresia cu care traiesc de o viata m-a impins la intrebari si cautari. Aceste cautari m-au dus, repet, la fizica, istorie, chimie, filosofie, religie.

Concluzia mea? Divinitatea exista. Punctul incipient. Generatorul infinitului (consider infinitul ca unica si incontestabila constanta). Dar consider, totodata, ORICE forma de religie ca fiind o manipulare jegoasa.

Si, in urma reactiilor de dupa ultimul episod „Baieti de oras”, consider ca decizia mea de acum 15 ani de a renunta la religia ortodoxa in care am fost botezat, a fost o decizie buna.

Mi-e mila de credinciosii ortodocsi. Parerea lor despre Dumnezeu este jignitoare. O divinitate cretina, absurda, vesnic imbufnata, oricand gata sa pedepseasca, sa dea boli cui rade de ea, sa blesteme generatii intregi pentru o „greseala” a cuiva… Asa dobitoc?! Daca asta ar fi divinitatea, ma pis pe ea. Sunt mai bun. Si i-as transmite ca vreau neaparat in Iad.

Dar… „Divinitatea”, „Creatorul”, „Punctul incipient”, „Karma Lord”-ul meu ar fi ras cu lacrimi la acest episod.
Mi-e mila de voi. si de teama voastra imaginara vizavi de un Dumnezeu care, in vechiul testament, pune o haita de lupi sa ucida niste copii.. Eu cred in lucruri simple, nu in religii. Cred in bunatate, in mila fata de orice fiinta, in dreptate. Asta e religia mea.

Nu mai caut raspunsul. L-am aflat acum cateva luni.

Acum, am un singur gand ce ma ajuta sa lupt cu boala asta sinistra numita depresie: sa aduc bucurie. Prin profesia mea. Visez arta de cand ma stiu. si mi-am sacrificat totul pentru ea: viata, familie, sanatate.

Fa ce iubesti pana te omoara. Altminteri, mori acum. Noapte buna, copii!”, le-a spus Mihai Bendeac urmaritorilor de pe reteaua de socializare.

Aboneaza-te pe YOUTUBE
Articolul precedentUsturoiul si lamaia pot preveni atacul de cord, accidentul vascular cerebral si alte afectiuni!
Articolul următorAtentie, romani! Consumul excesiv de antibiotice a transformat Romania in topul tarilor cu cele mai mari rate de rezistenta a bacteriilor!