Mihaela Bilic da cartile pe fata despre alimentele din supermarket! Ce pret platim pentru mancarea ieftina si gustoasa de la raft!

 

„Aseara tarziu rataceam pierduta printre rafturile unui supermarket pustiu, cand am avut o revelatie: nu e deloc usor sa faci cumparaturi! si aici nu ma refer la efortul fizic in sine (desi poate fi o forma buna de miscare), ci la alegerea unui produs alimentar de pe raft. Nu cautam mare lucru, dar mi-am dat seama ca nu e deloc simplu sa gasesti un aliment…simplu! Vroiam paine care sa nu contina grasime, sos de rosii care sa nu aiba amidon, conserva de peste doar cu saramura etc…”, si-a inceput postarea nutritionistul Mihaela Bilic pe Facebook

Click pe aceeasi tema:  9 trucuri sa mananci mai putin la masa

Ei bine, m-am umplut de nervi si frustrare, am inceput sa vorbesc singura printre rafturi certandu-ma nici eu nu stiu cu cine „De ce faceti asta?”, intrebam retoric industria alimentara, „de ce puneti cu nemiluita amidon/zahar si grasime in toate produsele?” Cum e posibil ca un banal sos de rosii sa ajunga de la 35cal (cand e facut doar din rosii) la 98cal? De ce exista humus cu 18 grame grasime, cand ar fi suficiente 6-7g%? Cum de macroul in sos tomat contine de 2 ori mai multa grasime decat pestele in sine si 2 lingurite de zahar adaugat?

Click pe aceeasi tema:  Copilul tau plange noaptea? Vezi ce trebuie sa faci!

M-am simtit neputincioasa, pacalita, dezamagita. Exista sute de produse pe rafturi, pare o diversitate si o abundenta coplesitoare, dar in final nu e decat o jungla in care esti pierdut. Etichete scrise atat de mic incat sa fie imposibil de citit, pentru a ascunde in ambalaje frumos colorate cantitati nejustificate de amidon/zahar si grasime vegetala. De fapt o justificare exista, sa fie ieftin si gustos! Daca mie mi-a fost asa de greu, nu pot sa nu ma intreb: voi cum va descurcati?!”, a conchis Bilic despre mancarea pe care o gasesc romanii la rafturile magazinelor.

spre