Acasă Utile Mihaela Bilic arata ce inseamna postul cu adevarat! „Nu ne lepadam de...

Mihaela Bilic arata ce inseamna postul cu adevarat! „Nu ne lepadam de pacate si de greseli cu burta plina de fainoase”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cel mai cunoscut nutritionist, Mihaela Bilic, dezvaluie pe pagina sa de Facebook ce inseamna cu adevarat postul alimentar. „In post obiectivul nu e mancarea, ci indestularea. Adica lipsa ei. Tot mai multa lume tine post, tot mai des cautam accesul la impacare si iertare prin intermediul farfuriei. Alungarea a tot ce este animal/animalic din preajma noastra ne creeaza o falsa iluzie ca suntem la adapost, protejati de rau si rele.

Insa pornirile patimase, impulsivitatea, dezechilibrul se pot reconfigura rapid si se pot manifesta mai departe chiar daca mancam doar produse vegetale.

Postul presupune o limitare, o confruntare cu disconfortul, o schimbare de prioritati si de perspectiva iar conditia principala e sa ai burta goala, sa renunti la indestulare. Daca esti satisfacut (fie si cu produse de post), daca acest exercitiu de vointa si disciplina nu te scoate din zona de confort, daca nu ti-e greu atunci e degeaba, nu foloseste nimanui.

Nu ne lepadam de pacate si de greseli cu burta plina de fainoase si nici organismului nu-i facem un bine privandu-l de proteinele animale.

Ideea de post eu o vad ca pe o reconsiderare a relatiei cu mancarea, un fel de mancat minim, cat sa nu te doara capul de foame. Interesul pentru farfurie si frigider trebuie sa dispara, alimentul trebuie sa fie banalizat, lipsit de atractie, anticipatie si emotie. Nu de poftele corpului trebuie sa ne pese in cele 40 zile de post, ci de nevoile si trairile sufletului.

O farfurie decenta de mancare o data in zi si in rest abtinere, infranare, detasare. O relatie rece cu mancarea, asta cred eu ca inseamna postul. Pentru ca toata afectiunea, disponibilitatea, atentia, grija sa se mute asupra fiintei noastre. Sa uitam de mancare ca sa ne aducem aminte de noi”, scrie Mihaela Bilic pe Facebook.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos