O analiza realizata de Federatia Asociatiilor Apicole din Romania a demonstrat ca mierea pe care romanii o cumpara din supermarket-uri este in cele mai multe cazuri contrafacuta.

Mai multe mostre de miere cumparate din magazinele Selgros si Kaufland si pe eticheta carora scria ”Miere de salcam” au fost analizate la laboratorul ICDA Bucuresti, iar rezultatele sunt incredibile. Conform acestor rezultate, in mierea prezentata ca fiind de salcam nu se gaseste nicio urma din aceasta floare, unul din ingredientele principale fiind glucoza industriala, urmat apoi de rapita, floarea soarelui, tei, paducel si altele, scrie agrointel.

Iata in tabelul urmator ceea ce s-a gasit in urma analizelor efectuate pe noua produse cumparate din supermarket:

Analize-miere-procesatori

Ca in marile magazine se comercializeaza miere contrafacuta a ajuns si la urechile ministrului agriculturii, Achim Irimescu. Acesta a declarat intr-un intreviu pentru Radio Romania Actualitati ca autoritatile statului ar trebui sa vegheze mai mult la ceea ce ajunge pe mesele consumatorilor.

”Ramane de vazut cine iti asuma vina pentru punerea pe piata a unui astfel de produs, nu stiu daca a fost comerciantul sau apicultorul in sine. Este posibil sa fie ambii vinovati la un anumit moment de o astfel de practica. Cert este ca ar trebui ca noi, institutii ale staului, sa veghem mai mult la ce ajunge pe masa consumatorului pentru ca atunci cand denumesti un produs miere naturala iar ea este industriala inseamna ca pacalesti consumatorul iar acesta isi pierde increderea in tine ca si producator. Desi nu toata mierea este de o astfel de calitate”, a declarat ministrul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.