Acasă Stirile zilei Stiinta Micul geniu roman dupa care alearga marile universitati americane!

Micul geniu roman dupa care alearga marile universitati americane!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

A castigat in fiecare an de liceu medalia de aur la olimpiada internationala de informatica, dar si la balcaniade si alte concursuri internationale iar acum trei mari universitati americane, Massachusetts Institute of Technology (MIT), Stanford si Harvard alearga sa-l aiba elev.

 

Este Rares Buhai, elev in clasa a XII-a la Colegiul National “Liviu Rebreanu” din Bistrita si a aplicat pentru trei universitati americane care l-au acceptat deja, indiferent de rezultatul pe care il va obtine anul acesta la olimpiade.

„Stiu deja ca voi studia in SUA, am fost acceptat la Massachusetts Institute of Technology (MIT), Stanford University si la Harvard. Inca nu stiu la care voi merge. Conteaza si bursa pe care o voi primi. Inca nu sunt 100% decis, dar 100% sunt decis sa studiez in SUA. Am fost acceptat pentru rezultatele de pana acum. Cele de anul acesta nu mai conteaza”, a declarat Rares Buhai corespondentului MEDIAFAX.

Profesorul Constantin Galatan, care il pregateste de Rares Buhai inca de la inceput in calitate de coordonator al lotului national de informatica al Romaniei, spune ca pentru el Rares va fi un om pe care nu il va uita probabil niciodata.

„Faptul ca Rares a obtinut trei medalii de aur la olimpiada internationala de informatica deja este o performanta neatinsa de alt elev roman, dar daca vor fi patru, atunci va fi un record de nebatut, cel mult de egalat. Noi toti vom avea nostalgia acestui baiat minunat. Pentru mine o sa fie un om pe care nu o sa il uit probabil niciodata”, a declarat profesorul Constantin Galatan.

La randul sau, directorul Colegiului National „Liviu Rebreanu” din Bistrita, Constantin Rus, a spus ca e “intristat” pentru ca “portdrapelul delegatiei olimpice a liceului, Rares Buhai, participa pentru ultima data la o faza nationala,” intrucat va absolvi liceul.

“Rares este, asa cum bine stiti, campionul campionilor din Romania si vreau sa se auda si sa se stie ca acest tanar extraordinar din Bistrita este pe primul loc, de departe, in istoria olimpiadelor din Romania ca numar de medalii de aur castigate. In ultimii trei ani a castigat de fiecare data cate trei medalii de aur la concursuri internationale, o performanta extraordinara cu care ne mandrim”, a spus Rus.

Colegiul National “Liviu Rebreanu” Bistrita, unde invata Rares Buhai, are, anul acesta, 58 de elevi calificati la fazele nationale ale olimpiadelor dintre care zece vor concura la informatica.

surse: mediafax.ro, miculdac.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos