Acasă Timp liber Auto Michelin bagă bani într-o nouă investiție la Zalău

Michelin bagă bani într-o nouă investiție la Zalău

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Compania Michelin ar putea demara o noua investitie la Zalau de sute de milioane de euro. In prezent Michelin are in Romania aproape 3.000 de angajati, trei uzine, din care doua la Zalau si una la Floresti si o retea comerciala.

Grupul Michelin si-a inceput activitatea in Romania in august 2001. Incepand cu anul 2005, Romania a devenit centru regional pentru operatiunile comerciale ale Grupului Michelin in Albania, Bulgaria, Croatia, Bosnia si Hertegovina, Macedonia, Muntenegru si Serbia.

„Ii indemn pe reprezentantii autoritatilor locale sa sprijine acesti mari investitori. Pe langa faptul ca ei sunt intr-o competitie cu alte companii similare din domeniu, sa stiti ca ei sunt intr-o competitie interna si, daca vreti, va dau exemplul Michelin care are in plan o investitie la nivelul grupului, la nivel mondial si in acest moment analizeaza oportunitatea de a investi in Europa si daca se poate in Romania, daca se poate la Zalau. Sper ca in viitorul foarte apropiat, in baza colaborarii si a discutiilor pe care eu, in calitate de ministru al Economiei, le-am avut deja cu parte din acesti mari investitori din Salaj sa pot spune ca in Salaj vor fi create noi locuri de munca, ca in Salaj se vor investi sute de milioane de euro de catre acesti mari investitori”, a declarat Lucian Bode.

Ministrul Economiei a precizat ca decizia Michelin privind locatia unde va fi amplasata noua investitie va fi luata in acest an, dar nu a dat mai multe detalii.

In acest context, Lucian Bode a subliniat ca autoritatile locale precum cele din Zalau sau din comuna Criseni, situata langa orasul resedinta de judet, trebuie sa sprijine investitorii prin acordarea unor facilitati precum terenuri cu toate utilitatile „la gard”, Guvernul urmand sa asigure sprijin printr-o posibila reducere a unor taxe si impozite pe o anumita perioada de timp.

Ministrul si-a exprimat aprecierea pentru „aceste mari companii, care creaza plusvaloare si dau de lucru salajenilor”, nominalizand firme precum Tenaris si Michelin.