Ouale sunt foarte rezistente, mai ales daca sunt depozitate unde trebuie si le poti manca si dupa ce termenul de valabilitate a trecut. Dar intrebarea cheie este cum ne dam seama precis cat de proaspete sunt ouale?
- UTILIZARI NEBANUITE IN GOSPODARIE! UITE LA CE POTI FOLOSI COJILE DE OUA!
- DE ACUM N-O SA MAI ARUNCI COJILE DE OUA! ZECE UTILIZARI INGENIOASE ALE COJILOR DE OUA!
- DIFERENTA DINTRE OUALE ALBE SI OUALE MARONII! DE CE EXISTA OUA DE CULORI DIFERITE?
Daca ai oua de mai mult timp in frigider, e greu sa-ti dai seama cat de bune mai sunt pentru consum. Prima metoda pe care o stii probabil de la bunici este sa pui oul pe o suprafata plana si sa-l invarti. Daca se invarte usor, inseamna ca e proaspat. Daca se invarte putin si se opreste rapid, mai bine il arunci.
Pe langa aceasta metoda, mai exista una, care iti zice cu exactitate cat de vechi este oul. Aceasta se bazeaza pe stiinta: cojile de ou sunt poroase si, in timp, permit aerului sa intre in interior.
Astfel, cu cat este mai vechi oul, cu atat intra mai mult aer in el si pluteste.
Sursa: foodstory.ro