Acasă Life Dezvoltare Personala Metoda sigura prin care ceilalti te iau in serios! Trucurile psihologice care...

Metoda sigura prin care ceilalti te iau in serios! Trucurile psihologice care te scot din orice incurcatura!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cum poti sa-ti determini copiii sa nu mai refuze legumele din farfurie

In loc sa-i intrebi daca vor sa manance legume, da-le de ales intre a manca o cantitate mai mare sau mai mica din aceeasi leguma. Meniul e deja stabilit, doar ca ei vor avea iluzia alegerii libere, asa ca vor spune bucurosi ca vor cantitatea cea mica. Tot tu iesi in castig!

Parafrazeaza cuvintele interlocutorilor ca sa le arati ca ii asculti

Atunci cand iti asculti interlocutorul intr-o conversatie, parafrazeaza din cand in cand ceea ce iti spune acesta ca sa ii demonstrezi ca esti interesat de subiectul discutat. Ca gestul sa fie sincer, nu exagera cu repetitia cuvintelor, trebuie sa gasesti un bun echilibru.

Cand ai nevoie de ajutorul cuiva

Atunci cand ai nevoie de cineva, adreseaza-te cu formula „Am nevoie de ajutorul tau.” Persoana respectiva va simti ca ai intr-adevar mare nevoie de ajutorul ei, si nu te va refuza ca sa nu se simta vinovata.

Daca ai impresia ca cineva te urmareste cu privirea

Cand vrei sa verifici daca cineva te priveste insistent fara sa fii foarte evident, simuleaza un cascat, dupa care uita-te relaxat in jur. Daca urmaritorul casca, e clar ca te studia cu privirea. Cascatul este foarte molipsitor, asa ca trucul functioneaza de fiecare data.

Sursa: Secretele, Autor Razvan

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos