Metoda sigura prin care ceilalti te iau in serios! Trucurile psihologice care te scot din orice incurcatura! – Cap Limpede

Metoda sigura prin care ceilalti te iau in serios! Trucurile psihologice care te scot din orice incurcatura!

Mintea umana este incredibil de puternica si de complexa. Inca nu ii cunoastem toate secretele, dar am descoperit foarte multe lucruri interesante despre modul ei de functionare.

Creierul este un organ fascinant. Studiul sau a devenit o preocupare principala pentru multi psihologi, neurologi si savanti de sute de ani incoace.

Iata cateva curiozitati si trucuri despre functionarea creierului. Ti-ar prinde bine sa le inveti, pentru ca iti pot fi de folos in multe situatii:

Daca vrei sa fii luat in serios de ceilalti

Daca vrei ca persoanele din jur sa fie atente si sa retina ce le relatezi, spune-le ca ai invatat lucrurile pe care le povestesti de la parintii tai. Oamenii cred mai usor lucrurile spuse de parinti. Cum poti sa-i faci pe oameni sa fie de acord cu tine

Click pe aceeasi tema:  Pilda unui batran intelept care te va pune pe ganduri! De ce cu cat faci mai mult bine, cu atat esti tratat mai rau!?

Ca ceilalti sa fie de acord cu cei ce le spui, da din cap in semn aprobator in timp ce le vorbesti. Acest gest le indica faptul ca ceea ce spui este adevarat, si cel mai probabil gestul tau va fi si reciprocat.

Cum poti sa-ti determini copiii sa nu mai refuze legumele din farfurie

In loc sa-i intrebi daca vor sa manance legume, da-le de ales intre a manca o cantitate mai mare sau mai mica din aceeasi leguma. Meniul e deja stabilit, doar ca ei vor avea iluzia alegerii libere, asa ca vor spune bucurosi ca vor cantitatea cea mica. Tot tu iesi in castig!

Click pe aceeasi tema:  Oamenii de stiinta au scanat creierul a aproape 900 de oameni! Care este diferenta intre IQ-ul barbatilor si cel al femeilor!

Parafrazeaza cuvintele interlocutorilor ca sa le arati ca ii asculti

Atunci cand iti asculti interlocutorul intr-o conversatie, parafrazeaza din cand in cand ceea ce iti spune acesta ca sa ii demonstrezi ca esti interesat de subiectul discutat. Ca gestul sa fie sincer, nu exagera cu repetitia cuvintelor, trebuie sa gasesti un bun echilibru.

Cand ai nevoie de ajutorul cuiva

Atunci cand ai nevoie de cineva, adreseaza-te cu formula „Am nevoie de ajutorul tau.” Persoana respectiva va simti ca ai intr-adevar mare nevoie de ajutorul ei, si nu te va refuza ca sa nu se simta vinovata.

Click pe aceeasi tema:  Pilda unui batran intelept care te va pune pe ganduri! De ce cu cat faci mai mult bine, cu atat esti tratat mai rau!?

Daca ai impresia ca cineva te urmareste cu privirea

Cand vrei sa verifici daca cineva te priveste insistent fara sa fii foarte evident, simuleaza un cascat, dupa care uita-te relaxat in jur. Daca urmaritorul casca, e clar ca te studia cu privirea. Cascatul este foarte molipsitor, asa ca trucul functioneaza de fiecare data.

Sursa: Secretele, Autor Razvan

spre