Este cunoscut faptul ca chinezii sunt experti in presopunctura. Daca ai probleme cu vederea si nu numai poti incerca cateva metode aparent banale, dar foarte eficiente pentru a le remedia. Practicantii de presopunctura maseaza zona ochilor pentru a rezolva diverse probleme de sanatate.

Partea osoasa din jurul ochilor, care face parte din craniu, este cercul ochilor. Prin masarea anumitor puncte osoase, poti scapa de diferite boli care legate de vedere. Iata care sunt cele mai bune puncte pentru masaj, in jurul ochilor:

UB-1 (cunoscut sub numele Jingming): este punctul de intalnire dintre coltul interior al ochiului si nasul. Acesta se maseaza atunci cand pacientul sufera de glaucom, pierderea vederii sau inceput de cataracta.

UB-2 (Zanzhu): corespunde tractului urinar si este localizat intre sprancene, foarte aproape de inceputul nasului. Daca apesi aceasta zona te vei relaxa si iti vei imbunatati vederea, noteaza unica.

Yuyao: punctul din mijloc al sprancenei. Acesta este punctul care se maseaza atunci cand pacientul este anxios, epuizat fizic ca urmare a suprasolicitarii la serviciu.

SJ 23 (Sizhukong): este punctul care se gaseste la capatul sprancenei. Te scapa de riduri si alte probleme legate de intretinerea faciala, dar si de afectiuni ale vederii.

GB 1 (Tongziliao): este punctul care se gaseste exact la coada ochiului si prin presarea lui vindeci conjunctivita, scapi de senzatia de ochi uscat, dar iti imbunatateste si vederea.

ST 1 (Chenggi): este punctul care se gaseste sub ochi si pe care il fixezi masand sub linia care descrie mijlocul pupilei. Te ajuta sa scapi de anxietate, de durerile de cap si de senzatia de ochi uscat.

Pentru fiecare dintre aceste puncte este recomandata masarea printr-o apasare foarte usoara, incepand cu UB-1 si continuand din aceasta pozitie spre exterior. Concentreaza-te timp de zece secunde pe fiecare punct.

Acest masaj poate fi repetat de mai multe ori pe zi. Este recomandat sa respiri adanc in timp ce faci miscarile pentru ca ochiul are nevoie de oxigen. De asemenea, presiunea exercitata pe fiecare punct trebuie sa fie egala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.