Acasă Multimedia METALUL non-toxic din Tabelul lui Mendeleev care ti se topeste in mana!...

METALUL non-toxic din Tabelul lui Mendeleev care ti se topeste in mana! VIDEO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Va amintiti momentele din copilarie cand ni se topea ciocolata in mana? Un metal non-toxic din Tabelul lui Mendeleev copiaza cel mai bine ciocolata.

Metalul care devine lichid la o temperatura de aproximativ 29,5 grade Celsius desi pare prietenos, este agresiv cu alte metale cum ar fi aluminiu, pe care pur si simplu il dezintegreaza.

Magicienii folosesc acest metal, in show-urile lor atunci cand indoaie lingurite sau alte obiecte metalice, iar calitatile acestui metal non-toxic au fost exploatate din plin in seria de filme Terminator.

Existenta lui a fost presupusa de catre D. I. Mendeleev in 1871, numindu-l eka-aluminium, dar a fost descoperit de Paul Emile Lecoq de Boisbaudran in 1875, cu ajutorul spectroscopiei. El a fost de altfel si cel care l-a botezat, numindu-l „gallia” (din latina Gallia era regiunea Galia, teritoriul aflat astazi in Franta).

Vezi VIDEO AICI!

Ar mai fi de spus ca Galiul nu se gaseste in natura in forma pura, ci sub forma de sare de galiu, in minereuri de bauxita sau in cele de zinc si ca nu este indicat sa te joci cu el, chiar daca se intampla sa ai la indemana asa ceva, pentru ca, pe langa faptul ca te-ai putea alege cu efecte adverse, este un metal rar si scump.

Sursa: evz.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos