Acasă Stirile zilei Mesajul unui chirurg pentru pacientul roman: „Daca ai fi in locul meu,...

Mesajul unui chirurg pentru pacientul roman: „Daca ai fi in locul meu, n-ai avea cu ce sa lucrezi si daca in locul cresterilor salariale te vei alege cu o scadere, ce ai face? Iarta-ma, pacient roman, dar simt ca n-avem incotro”!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

 

Sistemul sanitar este in colaps, iar promisiunile Guvernului sunt vorbe goale, spune chirurgul Florin Chirculescu, asa ca medicii se gandesc la proteste si nu exclud nici declansarea unei greve in Sanatate.

„Daca ai fi transportator, ai bloca, tu si colegii tai, Piata Victoriei, pentru reforma sanatatii romanesti? Te intreb pentru ca stiu ca ti-e sila de ce patesti in spitale.
Daca ai fi ceferist, ai bloca trenurile pentru reforma sanatatii? Te intreb pentru ca stiu ca ti-e sila de ce patesti in spitale, tu, rudele tale si prietenii tai…

Daca ai fi politician, ai face o greva parlamentara, pentru reforma sanatatii? Te intreb pentru ca stiu ca ti-e sila de telefoanele pe care le dai ca sa fii examinat peste rand, tu, rudele tale, prietenii tai, ba chiar, o stiu, si anumiti alegatori de-ai tai, pentru care m-ai sunat pe mine si pe colegii mei…
Orice ai fi tu, pacient roman, ai face o greva in contul medicilor, al asistentilor, si al celorlalti angajati din sanatate? Te intreb pentru ca spitalele sunt in prag de faliment, pentru ca ai fost mintit ca va urma o reforma si ca personalul sanitar va ramane in tara, ca vei avea UNDE sa fii tratat si ca va avea CINE sa te trateze. Mi-e teama, insa, ca n-o sa lupti pentru mine. Mi-e teama ca, aidoma colegilor din Franta, Marea Britanie, Israel si Germania, o sa fim NOI nevoiti sa facem greva cu pricina, nu tu.

Crezi ca ne e usor sa punem problema grevei? Crezi ca nu ne gandim la tine, crezi ca noua, asistentilor si medicilor, nu ne pasa de tine? Chiar nu-ti amintesti decat lucrurile urate vehiculate in media, chiar nu-ti amintesti de cei, nu tocmai putini, care ti-au salvat o ruda, un prieten, sau chiar pe tine?
Totdeauna m-am intrebat: merita sa facem greva in sistemul sanitar? Merita sa declansam un conflict de munca de asemenea amploare? si nu m-am intrebat de teama, fiindca putem s-o facem legal – m-am intrebat doar pentru ca o greva te-ar costa pe tine, pacient al meu.
Sistemul e in colaps, iar promisiunile guvernului sunt vorbe goale. Daca ai fi in locul meu, tu, pacient roman, daca n-ai avea cu ce sa lucrezi si daca ai vedea ca in locul cresterilor salariale trambitate cu emfaza, te vei alege, de fapt, cu o SCaDERE a veniturilor, ce ai face? Tu, transportator, ai circula cu o masina careia nu-i face nimeni revizia, cand patronatul te-ar fura la bani? Tu, ceferist, ai lasa trenurile sa circule pe linii neverificate de ani de zile, cand angajatorul ti-ar taia sporurile de noapte, de sarbatori, de risc? Iar tu, politician roman care ma cauti la telefon – tu ce-ai face?

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos