Cap Limpede

Stirile zilei

Mesajul emotionant al filosofului Mihai Sora la moartea lui Neagu Djuvara! „Dumnezeu sa te aiba in paza, dragul meu! Imi va lipsi zambetul tau”

Filosoful Mihai sora, in varsta de 101 de ani, a publicat joi seara, pe Facebook, un mesaj emotionant in care reda o amintire pe care o are cu prietenul sau Neagu Djuvara.

„Cineva a spus: „Souriez, vous êtes filmés!“, iar Neagu s-a intors spre mine si a suras. Apoi a adaugat: „Zambez!“

Dumnezeu sa te aiba in paza, dragul meu! Imi va lipsi zambetul tau. imi vor lipsi caldura imbratisarii, spiritul vioi si generos, amenitatea, insufletirea din glas”, a scris pe Facebook Mihai Sora.

Neagu Djuvara a incetat din viata la 101 ani. A fost una dintre cele mai indragite personalitati culturale ale Romaniei, apreciat pentru spiritul sau viu, pentru eleganta si pentru eruditia sa.

Neagu Djuvara a fost unul dintre cei mai respectati si cunoscuti istorici ai Romaniei. A fost istoric, romancier, filozof si diplomat. Neagu Djuvara a fost prezent in ultimii ani in spatiul public criticand deopotriva intreaga clasa politica romaneasca si tinand stindardul nevoii de schimbare a mentalitatii societatii romanesti pentru a se putea dezvolta normal si frumos.

Ultimele stiri

In top
$(".comment-click-103935").on("click", function(){ $(".com-click-id-103935").show(); $(".disqus-thread-103935").show(); $(".com-but-103935").hide(); });$(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' });$('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });});