Ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm, ii incurajeaza pe romani „sa ramana implicati in procesul civic” si asteapta sa colaboreze pe proiectele comune cu presedintele Klaus Iohannis, cu premierul interimar, Sorin Cimpeanu, si cu Guvernul interimar.

„Ultimele zile au fost atat dinamice, cat si foarte emotionante. Transmitem din nou condoleante pentru decesele tragice din data de 30 octombrie si din zilele care au urmat. Aplaudam exercitarea pasnica a libertatii de exprimare si intrunire si ii incurajam pe toti romanii sa ramana implicati in procesul civic”, se arata intr-o declaratie de presa a ambasadorului american la Bucuresti.

Ambasadorul reaminteste ca Statele Unite ale Americii si Romania au un „parteneriat strategic puternic si plin de energie”, iar relatia dintre cele doua tari se bazeaza pe valorile democratice comune pe care le impartasesc.

„Asteptam cu nerabdare sa colaboram cu presedintele Iohannis, prim-ministrul interimar, Sorin Cimpeanu, si cu Guvernul interimar in domeniile prioritare comune. In definitiv, relatia SUA-Romania este puternica datorita valorilor noastre democratice comune, angajamentului nostru fata de securitatea colectiva a cetatenilor nostri si dorinta noastra de a asigura prosperitatea comuna a ambelor noastre tari”, mai precizeaza Hans Klemm.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.