Meniul perfect pentru masa de Craciun, care satura fara sa ingrase, a fost pus la punct de o echipa de specialisti din Marea Britanie.
Meniul perfect de Craciun, care contine aportul ideal de calorii si nutrienti pentru o masa, a fost alcatuit de psihologul nutritionist David Lewis si de medicul Margaret Yufera-Leitch.
Meniul este urmatorul, conform dailymail.co.uk:
– 150 de grame de friptura de curcan la cuptor
– 110 grame de piure de castane
– 100 de grame de sos (care se formeaza sub friptura, in timpul coacerii)
– 15 grame sos de merisoare
– Un carnacior
– 80 de grame de cartofi la cuptor
– 155 de grame de varza de Bruxelles inabusita
– 160 de grame morcovi inabusiti
– 150 de grame de varza rosie
– Ca desert, specialistii recomanda 28 de grame de budinca, o felie de placinta si o clementina proaspata.
Specialistii britanici afirma ca proteinele si aminoacizii din carnea de curcan, carbohidratii din cartofi, vitaminele si mineralele din legume, precum si gustul dulce-acrisor al sosului de merisoare transforma pranzul de Craciun intr-o masa ideala si echilibrata din toate punctele de vedere.
Acestia recomanda consumul de fructe proaspete, care favorizeaza digestia, sporesc senzatia de satietate si asigura energia organismului pe parcursul zilei.