O sinagoga antica a fost descoperita pe coasta Marii Galileei, iar membrii Legiunii lui Hristos spun ca este de fapt templul unde Iisus ar fi predicat. 

Ruinele vechi de peste 2000 de ani au fost scoase la lumina in timpul excavarilor ce au avut loc pentru constructia unui hotel. Sinagoga se afla in orasul Migdal din nordul Israelului, localitate ce se afla chiar deasupra anticului Magdala, locul unde traditia crestina spune ca s-a nascut Maria Magdalena, una dintre cele mai devotate discipole ale lui Iisus.

Organizatia Legiunea lui Hristos, care detine situl arheologic, sustine ca in acest loc Iisus le-ar fi predicat adeptilor sai, scrie Daily Mail.

Parintele Eamon Kelly a declarat pentru Haaretz ca exista dovezi importante care arata ca Iisus a predicat in aceasta sinagoga.

„Este prima sinagoga excavata vreodata in care Iisus a pasit si a predicat. A fost un rabin extrem de inteligent”, a spus Kelly, care a precizat ca Iisus si-a petrecut cea mai parte a vietii sale aici, in nordul Israelului.

Evanghelia dupa Matei aminteste despre calatoria lui Iisus in orasul Magdala, localitate situata pe drumul urmat de negustorii care faceau comert intre Siria si Egipt.

Primele ruine au fost excavate in anul 2009, fiind descoperite intamplator, in timpul lucrarilor la un santier pentru construirea hotelului.

„Este o descoperire unica si foarte importanta. Sinagoga dateaza din perioada celui de Al Doilea Templu si in lume mai sunt doar sase astfel de sinagogi”, a declarat Dina Avshalom-Gorni, sefa echipei de arheologi.


Sursa: jurnalul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.