Comunitatea de sanatate s-a revoltat dupa declaratia facuta de un cercetator respectat si influent, Scott Reuben, care a falsificat datele folosite de mai mult de 20 de studii farmaceutice publicate.

Aceste studii promovau siguranta si „beneficiile” medicamentelor precum Bextra (Pfizer), Vioxx (Merck), Lyrica, Celebrex si Effexor. Principalul cercetator al studiilor, doctorul Scott Ruben, era platit de Pfizer and Merck, asa ca exista o legatura financiara intre cercetatorul clinic si ultimele doua companii de medicamente care beneficiau de pe urma cercetarilor sale.

Inainte de a fi tiparite, asa-numitele „jurnale stiintifice” erau revizuite ceea ce inseamna ca inainte de a fi publicate treceau prin mana a mai multor oameni de stiinta care au acceptat concluziile studiilor.

Ceea ce scoate acest scandal la iveala este faptul ca revistele medicale nu prezinta incredere in privinta adevarului din articol, acuratetii informatiei despre produsele farmaceutice. De fapt ele sunt o parte din conspiratia Big Pharma / FDA.

Cel mai trist este faptul ca medicii conventionali, cu toata inteligenta lor autoproclamata si scepticismul stiintific, au fost legati la ochi de aceste date falsificate. Aparent, cel mai bun mod de a convinge medicii ca un medicament este sigur si eficient este realizarea unei povesti care apoi este prezentata intr-un jurnal medical care, la randul lui, este publicat.

Iata o lista de studii de autor si co-autor ale doctorului Scott Reuben falsificate.

PREVENIREA DEZVOLTARII DURERII CRONICE DUPA INTERVENTIA CHIRURGICALA LA NIVELUL TORACELUI

Reuben SS, Yalavarthy L.
J Cardiothorac Vasc Anesth. 2008 Dec;22(6):890-903. Epub 2008 May 7.
PMID: 18834790

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.