Acasă Stirile zilei Emil Hurezeanu, avizat favorabil ca ambasador al Romaniei in Germania

Emil Hurezeanu, avizat favorabil ca ambasador al Romaniei in Germania

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Emil Hurezeanu a primit marti aviz favorabil din partea Comisiilor pentru politica externa ale Camerei Deputatilor si Senatului pentru postul de ambasador al Romaniei in Germania cu 19 voturi pentru si unul impotriva.

El a afirmat, in cadrul audierilor, ca rolul comunitatii romanesti din Germania ar putea fi mult imbunatatit, subliniind ca nu poate fi vorba de o „invazie” a romanilor in aceasta tara in contextul procentului important de oameni angajati si cu studii.

Acesta a pledat si pentru imbunatatirea diplomatiei economice, mentionand ca exista riscul ca firme cu rezonanta germana sa intre in dezbateri publice nu intotdeauna favorabile.

Emil Hurezeanu a apreciat ca nu trebuie „sa fim definitiv satisfacuti de nivelul schimburilor economice cu Germania”, punctand ca exista un potential mult mai mare.

De asemenea, el a sustinut ca exista un deficit de incredere la nivel societal in Germania, care se manifesta in presa, in contextul in care vizite ale politicienilor romani nu au ecoul bine meritat.

Hurezeanu a subliniat ca Romania si Germania sunt doua tari care se cunosc bine, precizand faptul ca aproape un milion de oameni, sasi si romani, vorbesc romana in Germania, dar si ca legislatia electorala trebuie schimbata si a precizat ca o anumita atitudine fata de romanii din diaspora trebuie sa dispara.

Sursa: agerpres.ro

 

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos