Acasă Sanatate Medicul Pavel Chirila dezvaluie alimentele care provoaca cancer si hepatita! In 14...

Medicul Pavel Chirila dezvaluie alimentele care provoaca cancer si hepatita! In 14 zile animalele dezvolta tumoare canceroasa!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Specialistii in nutritie arata ca mai multe produse alimentare au afectat starea de sanatate a oamenilor in perioada moderna, printre care zaharul rafinat, faina alba, sarurile nitrice, uleiul rafinat, aditivii alimentari, organismele modificate genetic (OMG).

Prof. dr. Pavel Chirila a subliniat la o dezbatere ca aceste alimente trebuie consumate cu mare moderatie sau chiar eliminate din alimentatie, el explicand ca au efect cancerigen, dar ca provoaca si afectiuni precum hepatita cronica, alergii, boli autoimune.

„Sarurile nitrice se combina cu aminele din carne si produce nitrozamina, care provoaca cancer la sobolani (supusi testelor — n.r.). in 14 zile, animalele dezvolta tumoare canceroasa. Persoanele care consuma mezeluri risca aceasta boala. (…) Pana acum trei ani, legea permitea 100 mg/kg, dar s-a dat dezlegare pentru 300 mg/kg, ca nu ar fi toxica”, a aratat dr. Chirila.

El a adaugat ca si aditivii alimentari sunt foarte toxici pentru organism, dand ca exemplu zaharina.

in privinta bauturilor racoritoare, medicul a criticat faptul ca in Romania acestea contin benzoat de sodiu, precizand ca e pe lista substantelor cancerigene la nivel european, si nu sorbat de potasiu, asa cum se procedeaza in alte tari.

„Nicaieri in lume nu o sa gasiti o lege care sa oblige poporul sa manance ce vrea Guvernul. in Romania exista aceasta lege a iodizarii sarii, prin care intregul popor roman este obligat sa manance iod. Am avertizat ca va creste numarul de cazuri tiroidiene si cancerele de tiroida s-au dublat, boala Basedow a crescut in incidenta de 5,6 ori, alergia la iod a crescut de vreo trei ori, iar hipotiroidia nu a fost influentata deloc, desi aceasta trebuia eradicata. Este normal sa se intample asa, pentru ca numai 1% din hipotiroidie este cauzata de lipsa iodului”, a mentionat specialistul.

El spune ca si organismele modificate genetic sunt o „otrava” pentru oameni.

„in Europa nu se cultiva OMG-uri, dar vin din America de Sud. Acum doi ani, firmele americane specializate in OMG si care urmaresc sa autorizeze ele semintele ce se planteaza in lume doresc sa extinda aceste culturi si la noi. Nicio tara nu a luat hotararea sa cerceteze, dar Romania a rezervat 500 de mii de hectare cercetarilor OMG. Aceste greseli mari au afectat milioane de oameni”, a mai aratat dr. Chirila.

Nutritionistul Alina Stoica a recomandat scoaterea din alimentatie a produse nocive, adaugand ca exista cel putin 27 de indulcitori mascati in diferite forme. Ea a vorbit si despre alimentatia bio pentru copii.

„Fructele sau bombonele cu miere de albine, seminte si fructe uscate sunt variante optime pentru un desert. Betisoarele de legume sunt solutii foarte bune pentru o viata sanatoasa”, a spus Alina Stoica.

Sursa: doctorulzilei