Unul dintre cei mai buni “diagnosticieni din lume”, medicul naturopat de origine romana Cristian Rachitan, a facut mai multe declaratii controversate cu ocazia unei vizite pe care a facut-o in tara noastra. Rachitan, celebru in USA, si caruia ii calca pragul cabinetului miliardari, vedete ca Barbara Streisand sau Mel Gibson si politicieni celebri, spune ca “niciun medicament din lume nu vindeca vreo boala”, explicand totodata ca stresul este a doua cauza a imbolnavirilor.

“Niciun medicament din lume nu vindeca vreo boala, este o notiune total gresita. Un medicament compenseaza, ajuta corpul sa duca boala, dar nicidecum nu vindeca. De exemplu, o persoana care are hipertensiune arteriala ia medicamente toata viata si cu timpul trebuie sa creasca medicamentele pentru ca cele pe care le-a luat anul trecut acum nu mai lucreaza, trebuie sa ia unele mai puternice. De ce? Pentru ca intre timp boala e evoluat, a avansat. Bietul doctor nu a invatat sa vindece o boala pentru ca stiinta medicala nu stie sa vindece boala. Ma refer la partea bio-chimica. Stie doar sa te ajute sa duci boala, sa ajute corpul sa faca fata bolii respective, dar nicidecum sa vindece boala.

Medicamentele au devenit atat de agresive si efectele negative sunt atat de mari, incat te tratezi de una si creezi alte doua boli. Si ca sa neutralizezi simptomatologia celor doua boli noi pe care le creezi trebuie sa iei alte doctorii, care creaza alte boli. Si intri intr-un lant, care este ingrozitor de complicat”, a declarat medicul roman stabilit la New York de peste 30 de ani pentru Adevarul.

“Orice afectiune are intotdeauna doua cauze, niciodata una singura. Intotdeauna, cea de-a doua cauza este stresul, iar cauza primara sunt anormalitati in general la nivelul structurii. Stresul este jumatate din absolut orice boala, poate uneori chiar mai mult. Simplu, am spus mai inainte, incearca sa faci ceea ce trebuie sa faci, nu ceea ce vrei sa faci. Vezi ceea ce simti ca te implineste, ce simti ca-ti place, ceea ce simti ca este bine pentru tine. Atunci nu te stresezi. In clipa in care intri in conflict cu probleme de personalitate, mandria, gelozia, lacomia, meschinaria, necinstea, atunci aceste conflicte denatureaza calitatea gandirii si deciziile luate nu sunt cele mai bune. Ele inrautatesc calitatea vietii”, a explicat Cristian Rachitan. Doctorul Rachitan este newyorkez de vreo treizeci de ani, este naturopat-osteopat si a intrat in top 5 ,,cei mai buni diagnosticieni din lume”.

 

10 COMENTARII

  1. De ce nu explicați tot . Tratamentele impotriva bolilor bacteriologice sunt absolut necesare si obligat ori si de ce spuneti ca medicamentele nu ajută? Vreți ca omul de rând sa renunțe si la acestea ? Din articolul d voastră cam asta rezultă .

  2. Asta ar insemna ca politicienii care sunt lacomi, necinstiti, meschini si mandri ( a se citi „ingamfati”), sunt in pragul mortii, ceea ce este complet eronat. Domnule doctor, nu mai amagiti lumea!

  3. Nus medic dar por sa va asigur ca asta o face PE desteptul degeaba Eu deocamdata va pot spune ca medicamentele luate corect isi FAC efectul si au Salvat multe vieti.

  4. Politicienii nu au de ce sa fie stresați! Ei au bani și pot cumpăra! Ei nu sunt stresați că nu au ce pune pe masa,că nu au ce îmbracă,că sunt bolnavi și nu au bani de medicamente,că trebuie să facă un rmn și nu au bani etc.Deci sa nu băgăm parlamentarii în discuții,ei nu se pot compara cu omul de rind…Omul de rind e plin de griji și de nevoi! El e stresat maxim…Și cu toate astea politicienii pot fura cit pot (căci averile lor nu sunt cinstite)sănătatea nu o pot cumpăra și tot intre patru scinduri de duc…Nasol nu?

  5. Sunt de părerea ca stresul „ajuta”la apariția majorității bolilor!Vorbesc din proprie experiența!Si cu medicamentele mai încet pt ca sunt cu dublu efect.Poate ca ajuta dar pe de alta parte provoacă un dezechilibru si o dependentă!

  6. „Medicamentele sa creasca, ca nu mai lucreaza…” Fara cunostinte de medicina si limba romana, cum au unii curajul sa publice?

  7. Are perfecta dreptate dl.dr ! Dar adevărul este ținut ascuns pt că e mafia prea mare ! Felicitări el.dr ! Am simțit pe pielea mea ! Așa este !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.