Acasă Sanatate Medicii au demonstrat ca gandirea negativa dauneaza grav sanatatii organismului uman.

Medicii au demonstrat ca gandirea negativa dauneaza grav sanatatii organismului uman.

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Pacientii implicati in studii clinice carora nu li se administreaza nimic altceva decit pastile de zahar, preparate saline injectabile sau sunt supusi unor false interventii chirurgicale, dar cred ca prin utilizarea acestor medicamente minune sau interventii chirurgicale miraculoase se vor simti mai bine, se simt mai bine de la 18 la 80% din timp. Acesta este ”efectul-placebo” sau miracolul mintii.

In timp ce multi sunt constienti de aparent misteriosul efect placebo , mai putini oameni stiu despre geamanul nefast al acestuia ”efectul nocebo.”

Cercetatorii, in urma studiilor efectuate, au ajuns la concluzia ca ocombinatie intre gandirea pozitiva si grija medicului poate activa mecanismele naturale de autorefacere a organismului si astfel corpul este ajutat sa se vindece singur.

Dar opusul gandirii pozitive este adevarat? Dauneaza gandirea negativa referitoare sau grija agresiva a medicilor sanatasii noastre? Se pare ca da.

GANDIREA NEGATIVA ITI OTRAVESTE CORPUL

Inter-un studiu efectuat de cercetatorii din SanDiego, care au examinat fisele de deces a aproximativ 30.000 de chinezi-americani si le-au comparat cu cele a peste 400.000 de albi, fise selectate aleatoriu, ei au descoperit ca, chinezii-americani si nu albii, mor semnificativ mai devreme decat in mod normal (cu aproape cinci ani mai repede) daca au o combinatie de boala si an al nasterii care, in astrologia si medicina chineza sunt considerate de rau augur.

Cercetatorii au descoperit faptul ca, cu cat chinezii-americani sunt mai atasati de superstitiile traditionale chinezesti, cu atat ei mor mai devreme. Cand au examinat informatiile, au ajuns la concluzia ca reducerea sperantei de viata nu a putut fi explicata de factorii genetici, de alegerile stilului de viata sau comportamentul pacientilor, abilitatea medicilor, sau orice alta variabila.

DE CE CHINEZII-AMERICANI MOR MAI TINERI?

Cercetatorii au ajuns la concluzia ca, acestia mor mai tineri nu pentru ca au gene chineze, ci pentru ca au gandire chineza. Ei cred ca vor muri mai tineri, deoarece stelele le-au adus ghinion. Si convingerile lor negative s-au manifestat printr-o reducere a duratei de viata.

Continuarea pe doctorsanatate.ro!

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos