15.7 C
București
marți, februarie 18, 2020
Acasă Stirile zilei Justitia Generalul MASONILOR Savoiu, coleg de gainarie cu judecatorul Grebla

Generalul MASONILOR Savoiu, coleg de gainarie cu judecatorul Grebla

- Reclama -

„Seful masonilor”, generalul in rezerva Constantin Bartolomeu Savoiu (foto dreapta), a fost adus cu mandat la DNA pentru a fi audiat de procurori in dosarul judecatorului CCR Toni Grebla.

Generalul in rezerva Bartolomeu Constatin Savoiu este Marele Maestru al Marii Loji Nationale a Romaniei-1880. A devenit mason in timpul exilului sau parizian.

El este cetatean roman si francez.

- Reclama -
Loading...
<

Generalul in rezerva Bartolomeu Savoiu a fost adus cu mandat de catre anchetatori, joi, la Directia Nationala Anticoruptie, urmand sa dea declaratii in acelasi dosar in care judecatorul Curtii Constitutionale Toni Grebla este suspectat de trafic de influenta.

Surse judiciare au declarat ca pe numele lui Bartolomeu Savoiu a fost emis un mandat de aducere, pentru a da declaratii in dosarul in care judecatorul Curtii Constitutionale Toni Grebla este suspectat de trafic de influenta, iar finul acestuia, omul de afaceri gorjean Ion Bircina, de cumparare de influenta.

constantin-savoiuPotrivit unor documente ale procurorilor, generalul in rezerva este suspectat de folosire, la autoritatea vamala, a documentelor vamale de transport sau comerciale falsificate. De aceleasi fapte ar fi suspectati si Toni Grebla si Ion Bircina.

Anchetatorii sustin ca, incepand din august 2014, Toni Grebla ar fi intreprins demersuri pentru intermedierea unei legaturi comerciale de export intre omul de afaceri Ion Bircina si Constantin Bartolomeu Savoiu, cunoscut ca „Generalul”. Acestia ar fi initiat „raporturi comerciale (export produse agro-alimentare) si demersuri in vederea achizitionarii de produse de la diverse societati comerciale specializate in prelucrarea si conservarea carnii (abatoare), in vederea comercializarii acestora in spatiul ex-sovietic, cereale, materiale de constructii si/sau produse de minerit in Federatia Rusa si Republica Moldova”, se arata in documentele citate.

Constantin Bartolomeu Savoiu, in varsta de 70 de ani, este general in rezerva, fiind si Mare Maestru al Marii Loji Nationale Romane -1880.

 

- Reclama -
- Reclama -

CELE MAI CITITE

Mihai Sora, mesaj de sustinere pentru Irina Rimes: „Ce suflet schingiuit trebuie sa ai ca sa batjocoresti un copil talentat si inteligent”

Filosoful Mihai Sora ii ia apararea Irinei Remes, tinta a unui val de ironii si atacuri pe retelele de socializare si din...

Pilda care te va pune pe ganduri! De ce exista greutati care ne impiedica sa ne atingem scopul!

Discipolul il intreaba pe maestru: De ce exista greutati care ne impiedica sa ne atingem scopul si ne abat de la calea pe care...

Filme care iti vor schimba viata pentru totdeauna!

Exista filme care te marcheaza pe moment, dar exista si unele filme de succes care iti pot schimba viata pentru totdeauna. Practic, aceste filme te...

Lucruri nebanuite se ascund in data ta de nastere! Descopera in numerologie ce nu ti-a spus nimeni pana acum!

Daca tii cont de ziua in care te-ai nascut poti afla lucruri nebanuite despre tine, iar horoscopul numerologic italian este unul destul de exact...