Acasă Stirile zilei Justitia Generalul MASONILOR Savoiu, coleg de gainarie cu judecatorul Grebla

Generalul MASONILOR Savoiu, coleg de gainarie cu judecatorul Grebla

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

„Seful masonilor”, generalul in rezerva Constantin Bartolomeu Savoiu (foto dreapta), a fost adus cu mandat la DNA pentru a fi audiat de procurori in dosarul judecatorului CCR Toni Grebla.

Generalul in rezerva Bartolomeu Constatin Savoiu este Marele Maestru al Marii Loji Nationale a Romaniei-1880. A devenit mason in timpul exilului sau parizian.

El este cetatean roman si francez.

Generalul in rezerva Bartolomeu Savoiu a fost adus cu mandat de catre anchetatori, joi, la Directia Nationala Anticoruptie, urmand sa dea declaratii in acelasi dosar in care judecatorul Curtii Constitutionale Toni Grebla este suspectat de trafic de influenta.

Surse judiciare au declarat ca pe numele lui Bartolomeu Savoiu a fost emis un mandat de aducere, pentru a da declaratii in dosarul in care judecatorul Curtii Constitutionale Toni Grebla este suspectat de trafic de influenta, iar finul acestuia, omul de afaceri gorjean Ion Bircina, de cumparare de influenta.

constantin-savoiuPotrivit unor documente ale procurorilor, generalul in rezerva este suspectat de folosire, la autoritatea vamala, a documentelor vamale de transport sau comerciale falsificate. De aceleasi fapte ar fi suspectati si Toni Grebla si Ion Bircina.

Anchetatorii sustin ca, incepand din august 2014, Toni Grebla ar fi intreprins demersuri pentru intermedierea unei legaturi comerciale de export intre omul de afaceri Ion Bircina si Constantin Bartolomeu Savoiu, cunoscut ca „Generalul”. Acestia ar fi initiat „raporturi comerciale (export produse agro-alimentare) si demersuri in vederea achizitionarii de produse de la diverse societati comerciale specializate in prelucrarea si conservarea carnii (abatoare), in vederea comercializarii acestora in spatiul ex-sovietic, cereale, materiale de constructii si/sau produse de minerit in Federatia Rusa si Republica Moldova”, se arata in documentele citate.

Constantin Bartolomeu Savoiu, in varsta de 70 de ani, este general in rezerva, fiind si Mare Maestru al Marii Loji Nationale Romane -1880.