Acasă Special Opinii Medic chirurg din Suceava, revoltata de acordul MAI-BOR: „Saptamana viitoare sa nu...

Medic chirurg din Suceava, revoltata de acordul MAI-BOR: „Saptamana viitoare sa nu plangeti si sa nu va plangeti”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cristina Hrustovici, medic chirurg in Suceava, este revoltata de acordul dintre MAI si BOR. „Suntem foarte fermi cand este vorba sa carantinam medici, dar cedam in fata insistentelor BOR”, subliniaza doctorita.

„Acum o saptamana, de Pastele catolic, s-a putut. In Grecia se poate. Acum, intr-un oras aflat in stare de carantina (din care, totusi, culegatorii de sparanghel pot pleca organizat la Cluj), cu un spital asediat de bolnavi, pe care o mana de oameni (restul fiind infectati, din motive pe care nu le mai disutam acum) se chinuie, pana la limita epuizarii sa-l faca cat de cat functional, de aproape o luna de zile, ne-am hotarat brusc ca putem, in diverse forme bizare, sa participam la Slujba de Inviere. Nu cred ca este vorba decat de calcul politic aici. Suntem foarte fermi cand este vorba sa carantinam medici, dar cedam in fata insistentelor BOR”, a scris medicul pe Facebook.

Aceasta acuza faptul ca politistii, in loc sa se ocupe de restrictionarea traficului, vor duce lumina din bloc in bloc.

„Daca va bate vantul si li se va stinge faclia, o vor reaprinde cu bricheta din dotare. Stim foarte bine ca pe parcursul a 2000 de ani Lumina Sfanta se aprindea in altarele bisericilor. Asta cu adusul de la Ierusalim e doar o gaselnita electorala de sorginte bucovineana, de vreo 10 ani, cred, pe care lumea o considera un dat de cand lumea.

Saptamana viitoare, cand va avea loc o explozie a cazurilor de imbolnavire si, inevitabil, a deceselor, si bolnavii nu vor avea unde sa stea si nici cine sa-i ingrijeasca nu va mai avea, sa nu plangeti si sa nu va plangeti. Va spune asta un om care, in noaptea de Inviere va fi in spital, cu o candela aprinsa si, daca pacientii mi-o vor permite, cu o carte de rugaciuni in mana. Si imbracata ca-n poze.

Si sunt o favorizata a sortii, asistentele, infirmierele, colegii mei din ATI si UPU nu vor avea sansa asta. Daca as fi fost acasa, as fi iesit la geam cu o lumanare si as fi cantat HRISTOSA INVIAT de la fereastra. La spital nu pot, fereastra camerei de garda da spre morga”, mai scrie medicul, conform Aktual24.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos