Acasă Stirile zilei Medias Film Festival se MUTA in perioada 3 – 6 septembrie

Medias Film Festival se MUTA in perioada 3 – 6 septembrie

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Editia din 2012 a MECEFF – Medias Central European Film Festival se va desfasura in perioada 3 – 6 septembrie, in loc de 2 – 8 septembrie, cum fusese anuntat initial, potrivit unui comunicat.

 

Datele de desfasurare ale festivalului au fost modificate „din motive independente de vointa organizatorilor”, se mai spune in comunicat.

Cea de-a doua editie a MECEFF – Medias Central European Film Festival, unicul festival din Romania consacrat cinematografiilor statelor vecine cu tara noastra, isi propune, deopotriva, sa confirme, dar si sa continue in acelasi spirit ca prima editie: peste 40 de lungmetraje, scurtmetraje si documentare, din cele sapte tari central-europene (Cehia, Slovacia, Slovenia, Austria, Ungaria, Romania, Polonia) si nu numai.

Prima editie, care s-a desfasurat intre 5 si 11 septembrie 2011, s-a bucurat de succes, atragand peste 7.000 de spectatori si 150 de invitati (regizori, actori, scenaristi, critici de film, distribuitori, alti specialisti din cinematografie, jurnalisti) in cele sase spatii de proiectie din Medias (Sala Traube, Cinema Mediensis, Sinagoga, Piata Primariei), Dumbraveni si Tarnaveni.

La fel ca anul trecut, competitia celei de-a doua editii MECEFF va fi formata din sapte filme, toate castigatoare ale premiilor nationale anuale acordate de fiecare dintre tarile participante Cehia, Slovacia, Austria, Ungaria, Romania, Polonia si Slovenia. Din partea Romaniei va intra in competitie lungmetrajul „Crulic – Drumul spre dincolo”.

Pe langa sectiunea competitiva, dublata de o selectie de titluri de marca produse in tarile din spatiul Europei Centrale, MECEFF 2012 propune o serie de evenimente speciale, precum un portret al scenaristului Rasvan Popescu, un program special dedicat regizorului si scenaristului georgian Serghei Parajanov, selectia presedintelui festivalului, Radu Gabrea, dar si un program axat pe tara invitata speciala a acestei editii, SUA, axat pe artistii romani (Jean Negulesco, Edward G. Robinson etc.) care au reusit sa scrie istorie la Hollywood.

MECEFF – Medias Central European Film Festival este organizat de Ecran Cinema Management, Primaria Medias, Centrul National al Cinematografiei, Regiunea Tarnavelor si Ministerul Culturii.