Acasă Stirile zilei Matthieu Ricard, cel mai fericit om din lume, si-a dezvaluit secretele!

Matthieu Ricard, cel mai fericit om din lume, si-a dezvaluit secretele!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Oamenii de stiinta de la Universitatea din Wisconsin au stabilit care este cel mai fericit om din lume. Matthieu Ricard este un calugar tibetan si totodata un specialist in genetica moleculara, el fiind desemnat cel mai fericit om din lume. Creierul lui Ricard produce un nivel de unde gamma, asociate constiintei, atentiei, invatarii si memoriei, ce nu a mai fost intalnit pana acum de specialistii in neurostiinte.

Calugarul in varsta de 66 de ani afirma ca meditatia poate schimba in bine creierul oamenilor si imbunatati starea de fericirea a acestora, asa cum efortul fizic ajuta la dezvoltarea muschilor.

„Cercetarile arata ca meditatia nu este doar o metoda de relaxare, ci ceva care iti schimba in mod complet creierul – cu alte cuvinte, schimba ceea ce esti”, a declarat Ricard.

Ricard, un om cu multe pasiuni, care a abandonat totul pentru a deveni calugar budist intr-o manastire tibetana, afirma ca orice om poate deveni fericit daca isi antreneaza creierul.

Richard Davidson, un specialist in neurostiinte de la Universitatea din Wisconsin, a aplicat pe craniul lui Ricard 256 de senzori in cadrul unei cercetari efectuate pe cateva sute de practicieni ai meditatiei.

Atunci cand Ricard medita la compasiune, creierul sau a produs un nivel de unde gamma „care nu a mai fost niciodata observat, conform literaturii de specialitate”, a declarat Davidson.

Scanarile cerebrale au aratat, de asemenea, o activitate extraordinar de mare in cortexul prefrontal din partea stanga a creierului si o activitate mult mai redusa a cortexului prefrontal din partea dreapta. Cercetatorii cred ca acest lucru ii confera calugarului o capacitate neobisnuita de a fi fericit si reduce considerabil predispozitia spre negativitate.

Studiile asupra acestui fenomen, cunoscut sub numele de „neuroplasticitate”, sunt inca la inceput. Ricard a luat parte la mai multe experimente de inovatoare in acest domeniu in cadrul cercetarilor efectuate de specialisti din intreaga lume.

„Am studiat timp de 12 ani efectul pe care antrenamentele mentale, pe termen scurt si lung, il au asupra atentiei, compasiunii si echilibrului emotional. Am observat rezultate remarcabile in randul celor care au practicat meditatia pe termen lung – 50.000 de runde de meditatie – dar si in randul celor care au meditat 20 de minute pe zi timp de trei saptamani, ceea ce este mult mai aplicabil in vremurile noastre”, a comentat Ricard.

Ricard a crescut in Paris, fiind fiul filozofului libertarian Jean-François Revel si al lui Yahne Le Toumelin, artista specializata in pictura abstracta. In copilarie, Ricard a avut acces la toti intelectualii parizieni:

„La pranz puteam sa avem trei laureati Nobel la masa cu noi. Toti pictorii francezi si muzicienii din Paris veneau la noi acasa, chiar majoritatea intelectualilor din oras. Unii erau minunati, dar altii puteau fi dificili”, isi aduce aminte Ricard.

Afla secretele lui Matthieu Ricard pe PAGINA URMATOARE!

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos