Acasă Stirile zilei Stiinta MASONII NU POT FI IGNORATI! Cum ar trebui sa fie presedintele in...

MASONII NU POT FI IGNORATI! Cum ar trebui sa fie presedintele in viziunea masoneriei din Romania!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Masonii nu pot fi ignorati sub nicio forma, relatia acestora cu politica fiind foarte stransa, nu ca in vremurile trecute, dar totusi exista acea legatura. Domnul Viorel Danacu, Marele Maestru al Marii Loji Nationale a Romaniei a vorbit intr-un interviu acordat ziarului „Ring” despre cum ar trebui sa fie presedintele in viziunea masoneriei din Romania.

Autorul acestor randuri a mai scris, in trecut, despre masonerie. De mai multe ori. Poate de cel mai mare impact a fost articolul de dezvaluiri intitulat „Masoneria de partid si de stat”.

Zilele acestea, insa, am avut privilegiu, sa ne viziteze la redactie domnul Viorel Danacu, Marele Maestru al Marii Loji Nationale a Romaniei ( a se deosebi de Marea Loja Nationala din Romania). Care ne-a pus la dispozitie o carte-document, lansata de curand: „Francmasoneria asa cum a fost”.

O carte bazata pe o complexa documentare (in arhive pariziene, in arhivele CNSAS). O carte in care, dincolo de istoria framantata a masonerie universale, cu detalii uluitoare din istoria francmasoneriei romanesti – vezi capitolul „Mihail Sadoveanu, marele initiat”, cel mai tulburator, dramatic chiar capitol, abundand in documente „top secret” in premiera, este cel care poarta titlul „Masoneria, serviciile de securitate, mafia si implicatiile lor”, cu un subcapitol intitulat chiar asa: „Masoneria si structurile mafiote”. Curajoasa carte. In care, ca si in discutia pe care o vom publica in „ring”, seful Marii Loji Nationale a Romaniei… rupe tacerea.

Vezi cum poate influenta masoneria ALEGERILE PREZIDENTIALE pe PAGINA URMATOARE!